Publicerad:

Senast ändrad:

Smittspridningen minskar fortsatt i Västra Götaland – men fortfarande skört läge

Kartbild vecka 3 över Västra Götaland som visar antal rapporterade smittfall med covid-19 per kommun (siffror) - samt antal fall per 10 000 invånare (färgskala).Förstora bilden

Kartbild vecka 3 över Västra Götaland som visar antal rapporterade smittfall med covid-19 per kommun (siffror) - samt antal fall per 10 000 invånare (färgskala).

Under vecka 3 rapporterades 4 270 fall i Västra Götaland, vilket är en minskning med 1 739 fall jämfört med
föregående vecka. Men Västra Götaland befinner sig i ett skört läge när det gäller covid-19-pandemin och det är fortfarande fler som vårdas på sjukhus nu, än när läget var som värst i våras.

I Munkedals kommun vecka 3 rapporterades 13 fall av covid-19, vilket ger jämförelsetalet (incidens) 12 fall per 10 000 invånare.

Det är en minskning jämfört med vecka 2 då det rapporterades in 27 fall för kommunen.


Välfärdsförvaltningen i Munkedals kommun har i nuläget 1 brukare och 1 medarbetare med bekräftad covid-19.


Kungsmarksskolans högstadium fortsätter med växelvis distansundervisning enligt plan.


Gällande vaccination av brukare och vårdpersonal inom äldreomsorgen, planeras vaccination med dos 2 att inledas under kommande två veckor.

 

– Vi får inte glömma bort att vi fortfarande har många fall och en spridning i samhället. Det är inte läge att börja umgås med andra utanför den lilla kretsen, det är inte läge för hemmaarbetare att återgå till arbetsplatsen, det är inte läge att sluta hålla avstånd, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg, Västra Götalandsregionen till VGR Fokus.



Ta del av statistiken på Västra Götalandsregionens webbplats


Information om vaccinering - 1177.se


Skarp avrådan från besök på kommunens äldreboenden och LSS-boenden

Förvaltningsledningen inom välfärd avråder i nuläget skarpt från besök på kommunens boenden och vädjar till alla att följa avrådan. Läs mer om avrådan


Tipsa webbredaktionen