Startsida
Landet mitt emellan

3 kommuner Munkedal - Dals Ed och Färgelanda, förenas i ett Land Art konstprojekt – Landet Mitt Emellan. Det geografiska området mellan väg 45 och E6 är ett ingenmansland. Ett område som få kust turister besöker.Området består av vackra småvägar och är populära bland mc – folk och cyklister.

Det finns vattenleder som förenar våra kommuner genom den tidigare flottningen från Stora Lee via Örekilsälven – Munkedals Bruk. Valbo ån via Ellenösjön – Viksjön – Munkedals Bruk.

På en sträcka, ca 18 mil kan resande kunna uppleva konst på 12 platser.
En del av dessa verk återfinns i nära anslutning till besöksmål såsom museum, naturreservat, gallerier,konstnärs ateljéer eller vackra rastplatser.

Satelliter skapas i anslutning till 5 av platserna.

Var kommer man finna konsten?

På småvägar mot Ödeborg, Lerdal och Dals Ed. Vidare mot Rölanda –
Hedekas – Kaserna (utanför Munkedal) – Valbo-Ryr – Ellenö.

Längs rutten finner man Dagsholms naturområde – Fornsalen och
Brötegårdens gårdsmuseum samt hällristningar i Ödeborg, Strutsfarmen i Näsböle,Bergartmuseet i Rännelanda, MC museet och Älgparken och flertalet
naturreservat i Ed, Kynnefjäll, Sveriges Provence det vill säga meander- sluttningarna längs Örekilsälven – Hembygdsgården och Kanot och vandringsleden vid Kaserna.

Längs vägarna finner man matställen, caféer, gallerier och en massa trevligt folk!

Vernissage 25 maj! Mer information senare.

Läs mer på www.landetmittemellan.comlänk till annan webbplats


Karta

Vad är Land Art?
Land Art är en konstform som inbegriper fysiskt landskap för att skapa plats specifik konst. Människor har skapat konstverk med landskap i århundraden, men den moderna Land Art rörelsen  kom igång på 1960-talet, då amerikanska konstnärer började skapa Land Art i stor skala.Dagens Land Art kan ses över hela världen, ibland alldeles bredvid mycket äldre tomter. Konst som skapas av människor som levde för tusentals år sedan. Denna typ av konst är inte utformad för att användas i praktisk mening, utan snarare att bli beundrad. Omformning av landskapet är ett vanligt inslag i Land Art, som i fallet med Konstverken som skapas genom att lyfta in i landskapet och rörliga komponenter runt omkring. Man kan också lägga till saker för miljön att skapa Land Art. Det är också möjligt att skapa Land Art med hjälp av växter. I samtliga fall är Land Art fast, men inte nödvändigtvis oföränderlig. I själva verket är en av de största skillnaderna mellan Land Art och de flesta av en konst på museum är att Land Art är utformad för att utvecklas , förändras och slutligen förfall. Vissa konstverk är ganska kortlivade, kvarstående bara för några timmar eller dagar, medan andra medvetet utsätts för erosion och vind så att de blir förvrängd med tiden.

Sidansvar: JanOlof Karlsson
2017-03-13

Kontakt

Kulturutvecklare
Jan-Olof Karlsson
0524 - 181 75

Projektkoordinator
Anna Johansson
073 1801134

Länkar


Medfinansiärer

FyrBoDal
VGR

Medverkande konstnärer;

Munkedal
Ed

Dals Ed
Funny Livdotterlänk till annan webbplats
Stenebyskolanlänk till annan webbplats
Victor Grachev
Suzie Thelander

Färgelanda

Färgelanda
Jessica Johannessonlänk till annan webbplats
Jessica Fleetwood
Malin Robertsson Harénlänk till annan webbplats
Miklos Fözö

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2017-04-03 | Om webbplatsen