Startsida

Näringsliv och entreprenörskap

Munkedals kommun erbjuder ett unikt läge för företagsetableringar.
Kommunen ligger mitt i Bohuslän i ett expansivt stråk utefter E6 mellan Göteborg och Oslo med en befolkning på 2,5 miljoner människor.  
Restid till Göteborg är cirka en timma, Oslo cirka två timmar.
Läs mer om näringslivet här

Dingle samhälle.

Dingle samhälle.

Företagsstöd

www.fyrbodal.selänk till annan webbplats kan du som funderar på att starta,
nyligen har startat eller redan driver företag få tips på vart du kan vända dig för rådgivning, kompetensutveckling och finansiering.

 Nyhetsbrevanmälan

Aktuellt för Näringslivet

 • 2017-01-19
  Person i blå skjorta skriver under några dokument. Inbjudan
  Visste du att Sotenäs, Munkedal och Lysekils kommun upphandlar tjänster och varor för över 500 miljoner kr/år? Företagarna bjuder in till en inspirerande och kunskapsspäckad kväll med Offentlig upphandling som tema.Man bjuder på en möjlighet att öka din omsättning, höja din kompetens, träffa upphandlarna och andra företagare. Välkommen ikväll, 19 januari, kl 19.00 till Sotenäs Symbioscenter!

 • 2016-11-22
  Bild på näringslivs- och landbygdsutvecklaren Jan-Erik Larsson som står och ler med ena handen i fickan. Jordbiten
  Jordbiten ges ut av Länsstyrelsen i Västra Götalands län och innehåller aktuell information från dess landsbygdsavdelning. I nummer 3 intervjuade man Munkedals kommuns näringslivs- och landsbygdutvecklare Jan-Erik Larsson om Handlarrundan, ett projekt i Sörbygden som startade 30 maj 2014 och som nu är en lyckad satsning på landsbygden! Man kan även läsa en intervju med Charlotte Trogen, vinnare av Unga Landsbygdspriset i Väst, och Kent Johansson, som båda driver butik i Hedekas.

 • 2016-11-17
  Kurs om tillståndsprövning och miljöfrågor
  Är du vattenbrukare eller funderar du på att starta ett företag inom vattenbruk? Eller arbetar du på en myndighet med koppling till vattenbruk? Då är detta en kurs för dig. Göteborgs universitet arrangerar tillsammans med SLU, Sveriges lantbruksuniversitet och Nationellt Kompetenscentrum för Vattenbruk en kurs i tillståndsprövning och miljöfrågor med start i december.

 • 2016-11-17
  Ett litet ekskott som skjuter upp ur ett ekollon som ligger på en träbit. Tredje plats i Bästa Tillväxt 2016
  Munkedals kommun har blivit tilldelad tredje plats i Västra Götalands län i Bästa Tillväxt 2016! Detta priset tilldelas Munkedals kommun för att företagen som är aktiebolag i vår kommun är tredje störst i länet på att nyanställa, öka sin omsättning och gå med vinst. Munkedals kommun vill rikta ett STORT GRATTIS till alla företag i vår kommun, det är ni som har tagit hem detta pris!

 • 2016-11-09
  Bild på Willab gardens vd Anders Williamsson och näringslivsutvecklaren Jan-Erik Larsson som står tillsammans på en brugga med blå himmel och hav som bakgrund. Lyckad etablering i Munkedal
  För några år sedan påbörjades en etablering av verksamhetsområdet Säleby - en plats där det nu ligger tre stora företag inom sina respektive verksamhetsområden och blott ett stenkast bort ligger det två restaurangjättar inom snabbmat. Vi pratar förstås om Willab Garden, Karl Hedin AB, Byggmax, McDonalds och Burger King!

 • 2016-10-13
  Strömstad in light
  4 november hålls Strömstad in light. Mellan kl. 13.00-18.00 är det seminarier och mellan kl. 18.00-22.00 är det full aktivitet på stan med filmprojektioner, dans, guidade stadsvandringar, utställare, elbilar, utomhusgrillning med mera!

 • 2016-10-13
  Temadagar med studiebesök
  Länstyrelssen tillsammans med kommunerna Partille, Lidköping och Mellerud bjuder in till en temadag med namnet Ett rikare odlingslandskap – tema kulturmiljö.  Inbjudan gäller alla som på något vis arbetar för att det ska finnas ett öppet odlingslandskap med höga natur- och kulturvärden och med miljömålet Ett rikt odlingslandskap i vårt län. Temadagen hålls en gång i vardera kommun. Startskottet går i Partille kommun den 20 oktober!

 • 2016-10-13
  Frukostseminarie Global Talent
  Global Talent Gothenburg/West Sweden bjuder in till ett frukostseminarie om att attrahera och behålla internationell kompetens. Seminariet är den 19 oktober i Trollhättan och kommer bland annat att innehålla en presentation av satsningen Global Talent West Sweden och belysa regionala utmaningar!


Sidansvar: Jan-Erik Larsson
Senast uppdaterad 2016-12-15

Kontakt

Näringslivsutvecklare
Jan-Erik Larsson
Telefon: 0524-183 64
E-post: jan-erik.larsson@munkedal.se

Munkedals kommun är en del av

Logotype Position Väst
Logga Ägarskifte
Länk till Företagsakuten
Bild på rosa oval med texten Ägarskifte micro skrivet i vitt. Länk till extern sida.

EU:s strukturfonder

Nu kan du söka stöd inom EU:s regionala strukturfondsprogram för regional konkurrenskraft och sysselsättning.
Läs mer om
EU:s strukturfonderlänk till annan webbplats

Saknar Du något på våra sidor?

Du får gärna vara anonym, men om du vill bli kontaktad av oss, var god fyll i ditt namn och e-postadress.

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2016-12-15 | Om webbplatsen