Startsida

Näringsliv och entreprenörskap

Munkedals kommun erbjuder ett unikt läge för företagsetableringar.
Kommunen ligger mitt i Bohuslän i ett expansivt stråk utefter E6 mellan Göteborg och Oslo med en befolkning på 2,5 miljoner människor.  
Restid till Göteborg är cirka en timma, Oslo cirka två timmar.
Läs mer om näringslivet här

Dingle samhälle.

Dingle samhälle.

Företagsstöd

www.fyrbodal.selänk till annan webbplats kan du som funderar på att starta,
nyligen har startat eller redan driver företag få tips på vart du kan vända dig för rådgivning, kompetensutveckling och finansiering.

 Nyhetsbrevanmälan

Aktuellt för Näringslivet

 • 2016-05-02
  Offentlig finansiering för små- och medelstora företag
  Vill du veta mer om vad för stöd och finansieringsmöjligheter offentliga aktörer erbjuder små- och medelstora företag? Kom till Innovatum den 17 maj för att träffa ett flertal offentliga myndigheter och stödorganisationer.

 • 2016-04-27
  Inspirationsdag
  Den 11 maj 2016 är det dags för Inspirationsdagen 2016 i Uddevalla! Årets moderator är Bosse Bildoktor.

 • 2016-04-25
  Gör din egen HACCP
  I maj kan du gå en tre dagars kurs för småskaliga livsmedelsföretagare! Första tillfället är 11 maj. Ta chansen att arbeta fram ditt företags egen HACCP,
  denna kurs ger dig grundläggande kunskaper i HACCP. Kursen genomförs vid tre tillfällen där teori och praktiska övningar varvas. Under kursen får du hjälp med att
  analysera din tillverkning/beredning samt kunskaper om vilka risker som kan förekomma och hur du förebygger dem.


 • 2016-04-25
  Inspirationsträff
  Inspirationsträff för framtida företagande inom landsbygdsturism. 12 maj och 26 maj är du välkommen till en första uppstartsträff med inspiration och information för en gemensam dialog. Två föreläsare är inbjudna som ska lyfta några exempel på framtida möjligheter för dig som arbetar inom besöksnäringen. Kom och träffa andra landsbygdsföretagare för att byta erfarenheter och framtida idéer. Länsstyrelsen vill gärna veta vilka aktiviteter som du ser kan behövas för att öka kompetensen och utveckla ett hållbart turismföretagande. Man informerar också om aktuella stöd inom Landsbygdsprogrammet.

 • 2016-04-20
  Bygga livsmedelsslokal
  Har du funderingar på att starta en livsmedelsverksamhet? Vill du veta mer om vad som gäller kring livsmedelssäkerhet och vad du ska tänka på i utformningen av din lokal? Länsstyrelsen håller i ett informationstilfälle om detta den 25 maj i Skara.

 • 2016-04-20
  Inspirationsdag för företag
  Den 11 maj 2016 är det dags för Inspirationsdagen 2016 i Uddevalla – en dag med djur, kultur och näringsliv. Årets moderator är Bosse Bildoktor.

 • 2016-04-18
  Miljöbron
  Nu söker Miljöbron företag till höstens studentprojekt. Det kan kännas som att det är långt kvar till hösten, men redan nu är det dags att anmäla sina förslag av studentarbeten till Miljöbron. Miljöbron samarbetar med högskolorna och Universitet i Västra Götaland genom att förmedla projekt mellan studenter och företag i regionen. Under hösten 2016 samarbetar Miljöbron med flera olika kurser, bland annat inom miljöledning, kvalitetsledning, praktik, produktutveckling eller marknadsföring.

 • 2016-04-18
  Turnébuss Café Starta & Driva Eget - Bussturné
  Den 19 och 20 april gör Café Starta & Driva Eget en bussturné till nio olika platser i Fyrbodal. Kliv ombord och få en rejäl dos inspiration, fika med rådgivare och experter och träffa viktiga kontakter! På plats finns rådgivare från NyföretagarCentrum, Drivhuset och Companion. Med på bussen finns också Unionen Eget Företag, Hogia Small Office, Almi och representanter från kommunerna. Som besökare har du chans att vinna bokföringsprogram från Visma, Starta och Driva Eget-böcker, t-shirt med mera.


Sidansvar: Jan-Erik Larsson
Senast uppdaterad 2016-05-25

Kontakt

Näringslivsutvecklare
Jan-Erik Larsson
Telefon: 0524-183 64

Munkedals kommun är en del av

Logotype Position Väst
Logga Ägarskifte
Länk till Företagsakuten

EU:s strukturfonder

Nu kan du söka stöd inom EU:s regionala strukturfondsprogram för regional konkurrenskraft och sysselsättning.
Läs mer om
EU:s strukturfonderlänk till annan webbplats

Saknar Du något på våra sidor?

Du får gärna vara anonym, men om du vill bli kontaktad av oss, var god fyll i ditt namn och e-postadress.

© Munkedals kommun, 455 80 Munkedal | Besöksadress Centrumtorget 5, Munkedallänk till annan webbplats
Telefon 0524-180 00 |  Fax 0524-181 10 | E-post munkedal.kommun@munkedal.se | Organisationsnr 21 20 00-1330
Sidan uppdaterad 2016-05-25 | Om webbplatsen