Mat på äldreboende

Måltiderna är en grundläggande del av omvårdnaden av de äldre. Måltidsenhetens uppdrag är att erbjuda vällagade, näringsriktiga och varierade måltider. Ambitionen är att servera god mat i en trivsam miljö. Vi värnar om vår matkultur och vill sprida matglädje.

 

. Det fundamentala när det gäller goda matvanor är att äta varierat och öka andelen grönsaker och frukt.


Matsedelsplaneringen för äldreomsorgen sker i en arbetsgrupp med kockar, köksmästare och måltidschef. Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer för energi- och näringsintag. Läs mer i broschyren Bra måltider i äldreomsorgen.


Varje dag serverar vi i äldreomsorgen

  • Frukost, lunch och kvällsmål samt för- och eftermiddagsfika. Flera små energi- och näringstäta mellanmål efter behov.
  • Grönsaker och/eller frukt serveras till varje måltid
  • Knäckebröd med smörgåsmargarin
  • Ekologisk mjölk
  • Mineralvatten, lättdryck eller lättöl
  • Specialkost efter behov


Maten tillagas här

Allégården, Dinglegården och Sörbygården har tillagningskök.

Ekebacken har serveringskök där det lagas frukost, fika och mellanmål. Lunch och kvällsmål kommer från Allégården.

Veckans matsedel

Veckans matsedel för äldreboendena i Munkedals kommun


Senast uppdaterad:

Sidansvarig: Sandra Ostwald