Publicerad:

Senast ändrad:

Munkedal erövrade tredjeplacering i SM i Skolmat

Bild på tre skolkockar som tar emot diplom och blommor

Munkedals SM-lag. Från vänster: Angelica Torin, Magnus Eriksson och Sandra Ostwald

På torsdagen 22 mars avgjordes Lantmännens skolmatstävling SkolmatsGastro 2018 för sjätte gången. Nannaskolan i Uppsala kammade hem titeln Årets Bästa Skolkockslag 2018 och skolkockarna från Munkedal erövrade en fin tredjeplacering. Prisutdelningen gick av stapeln på Hotell Post i Göteborg och priset delades ut av den kända kocken och kokboksförfattaren Paul Svensson.

Gunilla Martinsson, kostchef i Munkedals kommun, var på plats i Göteborg tillsammans med Munkedals kockfinalister.

 

- Det var väldigt jämnt i poängställningen mellan lagen och vår tredjeplats i SM-finalen känns som en stor seger, berättar Gunilla Martinsson. Det är så roligt med all positiv energi och all uppmärksamhet som riktas mot det fina arbete som görs kring den offentliga måltiden i många kommuner.

 

Kostenheten i Munkedals kommun arbetar strategiskt med att lyfta fram helheten kring måltiderna i skola och omsorg, där ursprung, kunskap, delaktighet och hållbarhet är några viktiga inslag.

 

- Nu tar vi med oss glädjen från denna upplevelse och fortsätter utveckla våra offentliga måltider genom att våga prova och testa nya grepp kring mat och råvaror, avslutar Gunilla Martinsson.