Publicerad:

Senast ändrad:

Klass 4 på Centrumskolan vinner Batterijakten och 50 000 kr

Klass 4 på Centrumskolan i Dingle har under februari och mars deltagit i tävlingen Batterijakten som anordnas för fjärdeklassare runt om i Sverige. Med hela 233 kg insamlade batterier per elev tog klassen hem förstapriset på 50 000 kr.

Batterijakten är en återvinningstävling som anordnas för femte året av Håll Sverige Rent, VARTA och Clas Ohlson. Förutom insamling av batterier, ingår även utbildningsmoment inom varierande ämnen med koppling till batterier och miljöfrågor.

 

Under fredagen uppvaktades klassen med tårta och prisutdelning av tävlingens representanter. Kristina Bjerka, områdesansvarig på Håll Sverige Rent, är mycket imponerad över klassens prestation.

 

- Jag tycker de är superduktiga som lyckats samla in rekordmånga batterier, säger Kristina Bjerka. Det är inspirerande att få möta så fantastiska elever och ta del av klassens och skolans engagemang. Det är extra roligt att Centrumskolan dessutom är en Grön Flagg-skola.

 

Grön Flagg är ett undervisningsverktyg som Håll Sverige Rent tillhandahåller till skolor för att lära ut hållbarhetsfrågor genom olika aktiviteter.

 

Nu planerar klassen vad man skall göra för sina vinstpengar och man har bland annat läsplattor och en resa på önskelistan.

 

Tipsa webbredaktionen