Publicerad:

Senast ändrad:

Livsmedelsmässa på Utvecklingscentrum Munkedal

Bild på mässdeltagare på livsmedelsmässan i Dingle.

Thomas Havås visar upp sina produkter för Irene Willhed, kökschef Lysekils kommun och Sara Ekelund, kostchef Sotenäs kommun.

På Utvecklingscentrum Munkedal i Dingle genomfördes en livsmedelsmässa den 12 april för mindre matproducenter och leverantörer som vill leverera till kommunerna Lysekil, Munkedal, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg.

Tretton företag var på plats för att visa upp sig under eftermiddagen utifrån en inbjudan från kommunerna i norra Bohuslän.

 

Clas Hedlund, näringslivsutvecklare i Munkedals kommun, hälsade alla välkomna och lämnade över till Jonas Fredriksson Cesar, upphandlare i Trollhättans stad, som berättade om kommande upphandlingar för kommunerna.

 

Pernilla Fischerström, processledare på Länsstyrelsen Västra Götaland, var på plats och berättade om hur Länsstyrelsen kan stödja matproducenter på olika sätt. Därefter presenterades kostcheferna i respektive kommun.

 

Flera av utställarna berättade att processen kring att skapa avtal med kommunerna var lättare än de först trodde - och att de nu var intresserade av att ytterligare bredda sina leveranser. Utställarna knöt även kontakter mellan sig kring köp och sälj och hur man kan lösa logistikfrågor som blir påtagliga vid mindre och mer frekventa leveranser.

 

Bland besökarna fanns även politiker som fick möjlighet att prata med utställarna om deras utmaningar och möjligheter kring kommunala upphandlingar.

 

För mer information om hur du kan leverera livsmedel till kommunerna i området, kontakta kostchef Gunilla Martinsson på Munkedals kommun via e- post gunilla.martinsson@munkedal.se

 


Tipsa webbredaktionen