Publicerad:

Senast ändrad:

Nyutbildade handledare för bättre introduktion i omsorgen

Under våren har ett 60-tal undersköterskor, stödassistenter, vårdpersonal och personliga assistenter från Lysekil, Sotenäs och Munkedal vid tre tillfällen genomgått en utbildning för ökad kunskap om handledning av elever, studenter, prao och introduktion av nyanställd vårdpersonal inom omsorgen.

Varje utbildningspass har sträckt sig över 6 veckor med lektioner 3 timmar per vecka. Häromdagen avslutades den tredje handledarutbildningen på Utvecklingscentrum Munkedal i Dingle.

 

- Undervisningen har varvats mellan föreläsningar och gruppsamtal där eleverna har fått frågeställningar att diskutera och man har haft stora möjligheter att dela erfarenheter både från olika arbetsplatser och från olika kommuner, berättar Eva-Lena Lindqvist, som lett utbildningen i alla tre kommuner. Det har varit högt i tak, vi har funderat, pratat och skrattat mycket tillsammans, skapat kunskap och lärt av varandra.

 

- En bättre och mer strukturerad introduktion ger ett bättre mottagande och handledande av nyanställda, elever, studenter och prao, vilket gynnar verksamheterna och vårdtagarna, avslutar Eva-Lena Lindqvist.

 

Tipsa webbredaktionen