Publicerad:

Senast ändrad:

Street och modern dans för barn och ungdomar

På fredag den 24 augusti är det sista dagen att anmäla sig till höstens danskurser för barn och ungdomar som går i förskoleklass och upp till årskurs 9. Det finns tre kurser som är indelade efter årskurser, så att kurserna kan anpassas efter ålder. Välkommen med din anmälan!

Dansundervisningen strävar efter att varje individ får möjlighet att utvecklas utifrån sin egen förmåga och är samtidigt en del av den stora gruppens utveckling. Under terminen planerar vi in elevföreställningar. Välkommen till en termin fylld med dans!


Danslärare: Catrin Edvardsen/Danspoolen

Anmälan

Anmälan för hösten 2018 är stängd.

Tider och avgifter

Start: tisdag 11 september. Anmälan senast 24 augusti.

Kursavgiften inbetalas via faktura som skickas hem när du blir antagen. Första gången kan man prova gratis, men från andra gången är det bindande. Syskonrabatt tillämpas inte vid dansundervisningen.


Tider och avgifter, hösten 2018

Dans

Årskurs

Tid

Avgift

Barndans

5år - årskurs 2

Tisdagar
kl. 16:20-
17:00

D1, 500kr

Street-Modern fusion

årskurs 3-4

Tisdagar

kl. 17:00-17:45

D2, 500kr

Street-Modern fusion

årskurs 5 och uppåt

Tisdagar

kl. 17:45-18:30

D3,
600 kr

Barndans förskoleklass - årskurs 2

På danslektionerna är det full fart och vi arbetar med rytmer och rörelser till olika musikstilar. Under kursens gång strävar vi efter att utveckla motoriska färdigheter, rytmik och kreativitet. Vi arbetar med grundläggande steg, dans och danslekar.

Street-Modern fusion årskurs 3-4

Street modern fusion är ett samlingsnamn för Street som har olika dansstilar inom hip hopkulturen och den moderna dansen med betoning på Street. På dessa danslektioner får du pröva olika stilar och lära dig nya rörelser. Vi jobbar med att kunna hitta känslan, rytmen och gunget i kroppen och vi tränar koordination, isolation och kroppskontroll. Från den moderna dansen tar vi med kreativiteten och fantasin, danstekniken, utrycken och den sceniska närvaron.

Modern/Street årskurs 5- uppåt

På danslektionerna är det full fart och vi dansar olika dansstilar såsom MTV, Modern, Jazz och Street beroende på gruppens intresse. Vi jobbar med att stärka kroppen och öka flexibiliteten med dansteknik och övningar av olika musikstycken och rytmer. Under kursens gång får du lära dig koreografier och utveckla ditt eget skapande. Vi jobbar aktivt med att öka kroppsmedvetenheten, samarbetsförmågan och det egna uttrycket. 


Tipsa webbredaktionen