Publicerad:

Senast ändrad:

Karta över smultronställen

Idag, onsdag den 14 november, är det den internationella GIS-dagen. En global händelse där användare och leverantörer av geografiska informationssystem (GIS) på olika sätt berättar om och visar vad GIS är. I Munkedals kommun vill vi passa på att uppmärksamma en ny funktion på vår kartportal, där du nu hittar en karta över utvalda smultronställen i kommunen.

Smultronställen

Här hittar du kartan: Smultronställen 

Där finns tips på var sevärda smultronställen finns i Munkedals kommun och du kan läsa spännande information om varje plats.

 

Smultronställena är redaktionellt utvalda och kan komma att bytas eller fyllas på med fler platser.

GIS i kommunen

Digitala kartor, eller GIS (geografiska informationssystem) är viktiga underlag i kommunens verksamhet för att handläggningen ska fungera.

 

På sidan Kartor och geografisk information hittar du alltid länkar till våra olika kartor som finns på vår kartportal. Till exempel kan du se hur Munkedal såg ut på 1950- och 1970-talet jämfört med idag, se kartor över skolor, vårdcentral, bibliotek, sevärdheter med mera.

GIS-dagen

År 1998 inträffade den första internationella GIS-dagen. Det är en global händelse där organisationer över hela världen deltar. 2005 genomfördes mer än 700 GIS-evenemang i 74 länder. GIS-dagen hålls i den tredje veckan i november varje år.

 

Tipsa webbredaktionen