Publicerad:

Senast ändrad:

Årets företagare 2018

I onsdags delades priset som årets företagare 2018 ut till Anders Ottosson i Hedekas av Företagarna i Munkedal.

Familjeföretaget Ottossons i Hedekas förärades priset med motiveringen:

 

Historien om Ottossons i Hedekas startade redan i slutet av 70-talet då den sextonårige Anders tog över jordbruket från sin far. Med osviklig vilja och mod utvecklades jordbruket under flera decennier och utgör idag basen för det utpräglade familjeföretaget Ottossons. Hela familjen är numera involverad i det växande företaget som nu expanderar in i både entreprenad, transport och fiberbranschen. Sönerna Jonas och Marcus stora engagemang möjliggjorde förvärvet av Eklunds maskin 2015. Detta blev startskottet på en rejäl tillväxt i företaget. Under mer än trettio år har företaget investerat och legat i framkant med modern teknik och en tillsynes outsinlig vilja och engagemang.


För något år sedan förvärvades Fisketorps gamla skola som idag är föremål för en genomgående renovering för att bli både företagshotell och företagets huvudkontor.


Ordning och reda präglar hela företaget och Ottossons i Hedekas är i dag ett gott exempel och föredöme på ett blomstrande landsbygdsföretag som idag har 15 anställda och fortsätter växa.

— Vi i Munkedal är oerhört stolta över att kunna ge priset till Anders Ottosson i år, ett fortsatt växande företag som inte verkar se några begränsningar utan istället satsar framåt och följer med i utvecklingen. Han ser inte bara sin egen del utan gör även möjligheter för andra i Hedekas att stanna kvar och ge möjligheter att utveckla sin företagsamhet, säger Carina Thorstensson, ordförande i Företagarna i Munkedal.

 

Utdelningen av priset ägde rum på Ulkeröds gård i samband med kommunstyrelsens sista sammanträde för mandatperioden. Anders Ottosson berättade om det senaste förvärvet, fastigheten före detta Ljungbergs snickerifabrik i Hedekas där han planerar nyetableringar både från externa företag och egen nytta.

 

Tipsa webbredaktionen