Publicerad:

Senast ändrad:

Konsumentvägledning

Har du fått en bluffaktura eller gått på en abonnemangsfälla? Då kan du få tips och råd från Konsument Uddevalla eller Hallå Konsument.

Konsument Uddevalla

Här kan du som är folkbokförd i Uddevalla, Munkedal, Sotenäs, Strömstad och Tanums kommuner kostnadsfritt få rådgivning och svar på dina frågor kring köp av varor eller tjänster.


Konsument Uddevalla ger dig råd och upplysningar om hur du gör vid reklamationer och tvister samt vilka rättigheter och skyldigheter du har som konsument. Konsument är du om du har köpt en vara eller en tjänst för privat bruk av en näringsidkare.

 

Konsument Uddevalla informerar även om konsumentlagstiftningen till konsumenter, näringsidkare, lärare, medlemmar i föreningar och organisationer samt samverkar med kommunala förvaltningar.

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Rådhuset, Kungsgatan 29 (högra flygeln), Uddevalla

 

Telefon

0522-69 60 00, Uddevalla kommuns växel

 

Skicka meddelande

På Konsument Uddevallas webbsida finns ett kontaktformulär


Facebook

Konsument Uddevalla finns också på Facebook

Hallå konsument

Hallå konsument är en rikstäckande upplysningstjänst som samordnas av Konsumentverket. Hit kan du vända dig med frågor om köp av varor och tjänster, reklamationer, att handla hållbart och annat som du som konsument behöver hjälp med. Hallå konsument ger också allmän information om vilka regler som kan gälla vid transaktioner inom delningsekonomi och vid andra avtal mellan privatpersoner om köp av varor eller tjänster.

Kontaktuppgifter

Telefon

0771-525 525

 

E-post

info@hallakonsument.se

 

Chat

Du kan chatta med en rådgivare via Hallå Konsuments webbplats

 

Postadress

Konsumentverket/KO
Box 48
651 02 Karlstad

 

Webbplats

www.hallakonsument.se

Tipsa webbredaktionen