Publicerad:

Senast ändrad:

Nyrenoverat och ljust på Kungshöjdens förskola

I går var det öppet hus med fika på Kungshöjdens förskola. Personalen visade de nyrenoverade lokalerna och berättade om nya tankar kring miljöerna.

Skillnaden i lokalerna är klart märkbar. Samtliga väggar och golv har nya ytskikt, och många av de äldre möblerna har bytts ut. De tre avdelningarnas ljuddämpande tak har fått vit färg istället för blå, vilket gör lokalerna mycket ljusare.

— Det känns väldigt roligt att få flytta in i ljusa och fina lokaler, samt att få tanka lite nytt kring våra miljöer, säger Helena Karlsson, förskolechef.

Nästan alla möbler är nya, men mycket har även återanvänts. Vid inköp tänker förskolorna mycket på hållbarhet och ljudmiljö. Den största renoveringen har dock köket fått, som har byggts ut för att skapa bättre förutsättningar för att tillaga maten. Köket har även delvis fått ny maskinpark, då gammalt och slitet bytts ut.

 

— Vi har fått nya ytskikt som är lättare att hålla rent och bättre placeringsmöjligheter av vagnar och annan utrustning. Detta medför att vår personal fått bättre möjligheter att laga mer från grunden och att säkerställa säker och god mat. Vi har också fått till ett kontor och omklädningsrum som tidigare saknats, säger Gunilla Martinsson, kostchef.

Det som förut kallades lekhall är nu istället ett rum där tvärgrupper kan samlas för olika aktiviteter. En tvärgrupp kan till exempel vara barnen som ska börja i förskoleklass till hösten, eftersom avdelningarna har åldersblandade grupper på 1-5år.

Nytt är även att avdelningarna har tre gemensamma förråd med exempelvis spel och pussel, förbrukningsvaror för skapande och lekmaterial. Tidigare hade varje avdelning sitt eget förråd, nu lånar de istället av varandra och kan därmed ha ett större utbud.

Under renoveringen flyttade förskolan till Lilla Foss herrgård, nuvarande Herrgårdens förskola, något som fungerade bra tycker Helena Karlsson.

— Nu har vi landat i våra nya lokaler och ser fram emot att utveckla våra lekmiljöer under våren, säger Helena Karlsson, förskolechef.

 

Här kan du se fler bilder från Kungshöjdens förskola:


Tipsa webbredaktionen