Publicerad:

Senast ändrad:

Perrongteater

När du köper biljett till tågturen på Munkedals gamla järnväg får du en teaterföreställning på köpet! Årets perrongteater utspelar sig i Munkedals hamn. Där gestaltar fyra unga skådespelare en tragisk historisk händelse från 1940.

En finsk sjöman låg i hamn och det fanns ett förbud som sa att utländska sjömän inte fick att gå i land för att sträcka på benen eller besöka bygden. De flesta vakter såg mellan fingrarna kring detta, de utländska sjömännen störde ju egentligen ingen. Men just den här augustikvällen tjänstgjorde en vakt med bristande vapenträning, som inte tänkte se mellan fingrarna kring den finske sjöman som gick i land. Vakten ämnade skjuta ett varningsskott nära sjömannens båt, men av misstag träffade han den finske sjömannen.

 

Historien berättas med ett humoristiskt tilltal och lämpar sig för alla åldrar.

 

Alla resenärer får dessutom en guidad tur på tågmuséet.

 

Läs mer och boka din biljett på www.munkedalsjernvag.com.

 

Arrangörer: Museiföreningen Munkedals Jernväg och Munkedals kulturskola

 

Foto på två personer som står på en perrong vid ett mindre öppet tågset. Personerna har på sig kostymer, de ser ut som sjömän.
Foto på en person som står på en perrong vid ett mindre öppet tågset. Personen har på sig en jeansskjorta och en väst och håller upp armarna och gestikulerar.