Publicerad:

Senast ändrad:

Hemester — Sörbygden och Bohusleden

Våra sista hemestertips för sommaren är Sörbygden och Bohusleden. Sörbygden i norra delen av Munkedals kommun har något för alla, till exempel vandring, konst, loppis och konserter. Bohusleden går från Lindome i söder till Strömstad i norr och bjuder på hela 370 kilometer vandringsled. Fem av etapperna går genom Munkedals kommun.

Sörbygden

Sörbygden ligger i norra delen av Munkedals kommun och där finns något för alla. Kynnefjälls friluftsområde passar dig som vill ut i naturen. Du kan ta en dagstur eller övernatta i stuga, vindskydd eller på Kynnefjälls Natur.


Är du intresserad av konst kan du besöka galleri Håfors eller titta på Land Art i ett vackert landskap genom projektet Landet Mitt Emellan.


Letar du efter antikviteter eller ett loppisfynd? Gör ett besök hos Utängs Antikt söder om Fisketorp, Min Butik i Hedekas och Rultens magasin i Gunnarsbo.


Kynnefjälls Natur ligger mellan Svarteborg och Hedekas och erbjuder vandring och aktiviteter som till exempel skytte, naturguidningar och femkamp.


Ulkeröds Gård ligger strax utanför Hedekas. På gården finns möjlighet till övernattning, avnjuta en god måltid i restaurangen, besöka gårdsbutiken eller gå på konsert. Janne Schaffer gästar gården den 17 augusti och biljetter finns att boka redan nu.


På vastsverige.com/munkedal hittar du mer information om trakten.

Bohusleden

Du kan vandra en etapp över dagen eller flera etapper med övernattning. Brålands Gård, Munkedals Herrgård och Kynnefjälls Natur har anslutningar till leden.


Etapp 15 går från Herrestadsfjället genom historiska gränstrakter och Strömmarnas naturreservat till Kaserna. Etapp 16 är bitvis lummig och går längs med Örekilsälven och södra delen av Kärnsjön till Harska. Etapp 17 och 18 går från Harska till Svarteborg och vidare till Lunden, där vaktstugan för Rädda Kynnefjäll finns. Detta är två etapper i vacker miljö på grusväg som även passar bra för en cykelutflykt. Etapp 19, mellan Lunden och Vaktarekullen, tar dig upp på Kynnefjäll och vildmarken.


Så packa ryggsäcken och ge dig ut på äventyr. Kanske hittar ett eget smultronställe i området.


På vastsverige.com/munkedal hittar du mer information om Bohusleden.Tipsa webbredaktionen