Publicerad:

Senast ändrad:

Inspirerande kväll till toner av heavy metal

Foto på en grupp människor som sitter ned tillsammans och ler in i kameran.Förstora bilden

Magnus Rosén tillsammans med några av ungdomarna på Örekilsgården och fritidsledaren Adnan Berisha.

I onsdags, den 14 augusti, var Magnus Rosén i Munkedal för att hålla en föreläsning för ungdomar på temat "kan drömmar bli verklighet?". Magnus har tidigare varit basist i heavy metal-bandet Hammerfall och under hans föreläsningar delar han med sig av sina erfarenheter från sin tid som världsturnérande rockmusiker. Kvällen blev lyckad och uppskattades av ungdomarna.

Magnus Rosén gav Örekilsgårdens besökare en inspirerande kväll med berättelser och bilder från sitt musikliv. Han berättade om sina största ögonblick i karriären och bjöd på tung musik med sina basgitarrer.


Publiken fick inspiration att våga följa sina drömmar även om det tar lång tid och mycket arbete. Magnus berättade om känslan att stå och vänta på ett tåg som till slut kommer och som kan ta med dig på en resa, som i hans fall tog honom runt hela världen.


Örekilsgårdens crew fick möjligheten att visa Magnus Rosén musikstudion och lät honom lyssna till deras egenskapade musik. Stämningen under kvällen var heavy, varm och hjärtlig.


Magnus arbetar idag med nya, överraskande och spännande projekt. Bland annat samarbetar han med Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle. Ett arbete som engagerar Magnus som tidigt tog ställning mot narkotika och aldrig spelat påverkad av annat än glädjen av att spela på sina basgitarrer. Hans önskan är att kunna påverka unga människor till att våga följa sina drömmar och utmana sin rastlöshet, spränga sina gränser utan inflytande av något annat än den egna kraften.


— Lyft in fantasin och gör den verklig, sa Magnus, vilket han gjorde när han tillsammans med andra arrangörer genomförde ”Culture meets Industry” i Göteborgs hamn.

 

Konserten i hamnen innehöll bland annat krandans med varvets stora kranar och bogserbåtar som sprutade vatten 30 meter upp i luften. Mitt i allt detta hängde Magnus och spelade basgitarr i vajrar! En fantasi som blev verklighet.


Munkedals kommun fortsätter samarbetet med Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle och vill stödja den glädje som finns i drömmarna. Antingen drömmen är en egen häst, att bli rockmusiker eller få sitt efterlängtade långtradarkörkort!

Tack Magnus!

Besökare och personal på Örekilsgården hälsar:

Tack Magnus Rosén – vi träffar dig gärna igen!Foto på en man som håller i en gul basgitarr.Förstora bilden

Magnus Rosén

Tipsa webbredaktionen