Publicerad:

Senast ändrad:

Familjecentralen öppnar igen efter sommaren

Efter sommarens uppehåll startar Familjecentralen Skatten sina verksamheter igen. Onsdag den 21 augusti är det dags för Öppna förskolan och Babycaféet, och i september börjar Familjecentralens föräldracirkel. Välkommen!

Hösten på Familjecentralen inleds onsdag den 21 augusti med Öppna förskolan kl. 9:00-12:00 och Babycaféet kl. 13:30-15:00.

Öppna förskolan

Till öppna förskolan är alla barn mellan 0-6 år välkomna tillsammans med förälder eller annan vuxen.


På öppna förskolan har man som vuxen själv ansvar för sitt barn. Här kan barnen leka, läsa, måla, sjunga och träffa andra barn och vuxna. Det finns möjlighet att fika eller ta med egen mat. Här arbetar en förskollärare och en kurator.

Ordinarie öppettider

Öppna förskolan är öppet måndagar kl. 13:00-16:00 och onsdagar kl. 09:00-12:00.

Babycafé

På babycaféet träffas barn mellan 0-1 år och deras förälder eller annan vuxen. Tillsammans med en förskollärare sjunger, dansar, och pratar man här. På babycaféet kan man köpa fika för 10 kr (det går bra att betala med swish på plats).

Ordinarie öppettider

Babycaféet är öppet onsdagar kl. 13:30-15:00.

Föräldracirkel

Nu har du/ni som har barn mellan 1–5 år möjlighet att delta i en föräldracirkel där vi genom samtal tar upp frågor som rör föräldrarollen med olika tema varje gång.

Vi kommer bland annat att diskutera:

  • Det som du som förälder tycker är viktigt att få diskutera
  • Hur det är att vara förälder idag
  • Hur man stärker barns självkänsla och vikänsla
  • Viljestarka barn
  • Gränssättning

 

Vi träffas vid fem tillfällen, en gång per vecka, på Familjecentralen Skatten (Bruksvägen 4, Munkedal) med start tisdagen den 10 september kl. 17:30–19:30.


Föräldragruppen är kostnadsfri och fika (kaffe/te och smörgås) ingår. Ni får boken ”Fem gånger mer kärlek” av Martin Forster vid första tillfället.

Anmälan

Anmälan görs till Marion Rydin på Familjecentralen:


Telefon: 0524-182 16

E-post: marion.rydin@munkedal.se


Anmäl dig senast den 6 september. Har du frågor så hör av dig.

Välkommen!

Familjecentralen Skatten

På Familjecentralen Skatten ges föräldrar och barn upp till sex år en möjlighet att träffas. Här finns Barnavårdcentralen (BVC), Öppna förskolan, Babycaféet och Familjeförskolan.


Läs mer om Familjecentralen Skatten här.Tipsa webbredaktionen