Publicerad:

Senast ändrad:

Mobila poliskontoret

Varje tisdag besöker det mobila poliskontoret Munkedal och på fredagar kommer de ibland även till våra andra orter i kommunen. På fredag den 30 augusti besöker de Dingle, Hällevadsholm och Hedekas. Den här tisdagen passade vi på att träffa poliserna Tommy och Stefan på torget i Munkedal.

Det mobila poliskontorets område i Fyrbodal är uppdelat i två delar — västra och östra. I det västra området som Munkedal tillhör arbetar de två poliserna Tommy och Stefan.


Hej Tommy och Stefan! Hur länge har det mobila poliskontoret funnits i Munkedal?

— Det startade för åtta år sedan, Munkedal har funnits med från början. Först var vi fyra poliser som delade på ett mobilt kontor och turades om att åka runt i Fyrbodal. För två år sedan delades vi istället upp i två områden, västra och östra. Nu har vi ett eget kontor som vi har fått designa insidan på själva. Nu när vi har varit här under flera år har vi mer lokalkännedom och upplever att vi kan hjälpa till på ett annat sätt än tidigare.


Vad får ni mest för typ av besök?

— De vanligaste besöken vi har är de som kommer till oss för att ställa trafikrelaterade frågor, eller prata om brott/händelser de har sett eller varit med om i trafiken.


Har ni många som besöker er, och i vilken ålder är besökarna?

— Hur mycket besök varierar lite beroende på till exempel vädret. När det är en regnig dag i november är det inte lika många som kommer och knackar på som när vi sitter ute på bänkarna här på torget en solig dag. I snitt har vi cirka 10-15 besök här varje tisdag. De som kommer hit är i alla möjliga åldrar. För inte så länge sedan hade vi några ungdomar här som var nyfikna på vad för lagar som gäller för EPA-traktorer.


Vad kan man som besökare få hjälp med hos er?

— Vi hjälper till med det mesta, som att ta emot anmälningar, söka tillstånd, svara på frågor med mera. Något vi inte kan göra i vårt mobila kontor är att ta emot ansökningar om nationellt ID-kort och pass.


Kan ni hjälpa till vid pågående brott?

— Det har hänt att vi har gjort det. Vid allvarligare händelser packar vi såklart ihop och åker till den aktuella platsen om det är vi som är närmast. Vid icke akuta händelser är det poliser på patrull/i radiobil som kommer.


Mellan måndag och torsdag har ni ett fast schema med orter ni besöker. Vad gör ni på fredagar?

— På fredagar åker vi runt till platser som inte är med i det ordinarie schemat, som till exempel Hedekas, Dingle och Hällevadsholm. Vi åker också och besöker skolor och förskolor. Det är även en del förskoleklasser som besöker vårt mobila kontor — det tycker vi är kul!


Polisens mobila kontor står på torget i Munkedal på tisdagar kl.10.00-14.00. På vår sida Mobilt poliskontor hittar du information om poliskontoret.

Mobila poliskontoret i Hedekas, Dingle och Hällevadsholm

På fredag den 30 augusti besöker det mobila poliskontoret Hedekas, Dingle och Hällevadsholm.

Tid och plats

Fredag den 30 augusti.


Hedekas: kl. 09:30-10:30

Dingle: kl. 12:00-13:00

Hällevadsholm: 13:30-14:00


Tipsa webbredaktionen