Lokalt samarbete i Munkedal nominerat till priset Årets Guldstjärna

Fyra stycken nyfikna kor som betar på en äng. 

Foto: Kjell Holmner

Gröna Gruppen i Munkedal, är tillsammans med två andra kandidater, nominerade till priset Årets Guldstjärna i Arla Guldko 2020. Alla de nominerade har på olika sätt bidragit till att utveckla det offentliga köket. Vem som tilldelas priset avgörs den 4 maj 2020 i Stockholm.

- De tre nominerade har en enorm drivkraft och en självklar inställning att ”allt är möjligt”. De förverkligar sina idéer, skapar oväntade samarbeten och lyckas verkligen göra skillnad, säger Maja Nordström, projektledare för Arla Guldko.

Samarbete mellan kommunen och lokala bönder

Gröna Gruppen i Munkedals kommun är ett samarbete i hela värdekedjan, från planering av vad som ska odlas utifrån önskemål och behov, till hur förskolan vill använda grönsaker i pedagogiken.

 

Samverkansgruppen består av kommunens kostenhet och arbetsmarknadsenhet, lantbruksgymnasiet samt lokala bönder. Tillsammans lyckas de öka mängden ekologisk och närproducerad mat i kommunens förskolor, skolor och äldreboende och samtidigt väcka intresset för mat och lantbruk.

 

Samarbetet med arbetsmarknadsenheten ger dessutom personer utanför arbetsmarknaden meningsfull sysselsättning och arbetslivserfarenhet.

 

Här kan du läsa mer om priset och de nominerade

Har du frågor?

Kontakta kostchef Gunilla Martinsson via e-post : gunilla.martinsson@munkedal.se eller telefon: 0524-181 19