Publicerad:

Senast ändrad:

Låna elcykel på Munkedals bibliotek

Bild på ett framdäck på en cykel. 

Från och med den 4 maj 2020 finns det möjlighet att låna cykel, med eller utan el, på biblioteket i Munkedal. Allt du behöver är ett lånekort.

Munkedals kommun vill vara med och bidra i omställningen till ett fossilfritt samhälle. Som en del i arbetet har Munkedals bibliotek köpt in elcyklar för utlåning.


Detta är ett sätt att visa upp alternativa transportmedel som är bra för både miljön och hälsan. Alla ska möjlighet att låna en cykel utan kostnad, precis som man lånar en film eller bok, på biblioteket.

Hur lånar jag en cykel?

Kontakta biblioteket via e-post eller telefon för att boka en cykel. Därefter hämtar du ut den med hjälp av ditt lånekort i receptionen på Munkedals bibliotek. Du har tillgång till cykeln under bibliotekets öppettider.


Du måste hämta cykeln inom 30 minuter efter bokad tid. Efter det tas bokningen bort.


I utlåningssortimentet finns två elcyklar, två vanliga cyklar, en barnvagn och två barnsadlar att fästa på pakethållaren. Det finns även cykelhjälmar att låna.


Kontaktuppgifter

Munkedals bibliotek
Kommunhuset Forum
0524-181 00
biblioteket@munkedal.se


Se bibliotekets öppettider här »


Film - Låna elcykel i Munkedal


Syntolkningstext:

Text: Låna en elcykel i Munkedal.

I en stor foajé står fyra cyklar, en man leder en av dem in i ett bibliotek.

 

Mannen står vid bibliotekets utlåningsdisk och berättar om utlåning av elcyklar. Text: Anders Zettergren, förste bibliotekarie, Munkedals kommun.

Närbilder på en av elcyklarnas på- och avknapp vid styret samt batteriet som sitter under pakethållaren.

 

En kvinna går fram till utlåningsdisken där mannen står. Mannen registrerar utlåningen av elcykeln i datorn och ger kvinnan nycklar till cykeln.

Kvinnan står med cykeln utanför biblioteket och tar på sig en cykelhjälm. Närbilder på när hon trycker på elfunktionen på cykeln, både vid styret och på batteriet.

 

Kvinnan cyklar sedan iväg över ett torg.