Publicerad:

Senast ändrad:

Starta företag i sommar

För andra året i rad samarbetar Munkedals kommun med UngDrive Academy, som ger ungdomar i åldrarna 15–18 år möjlighet att starta företag med hjälp av entreprenörer och företagare under sommarlovet. Just nu pågår antagningen till sommaren 2020 och det finns ett fåtal platser kvar. Skicka din ansökan redan idag.

Samarbetet är en del i att främja ungt företagande i kommunen och vänder sig till dig som går i årskurs 9, första eller andra året på gymnasiet. Du kan starta företag inom vad som helst, ensam eller tillsammans med vänner.


Med hjälp av workshops, profesionell coachning och ett startkapital på 1500 kronor får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som de sedan förverkligar under sommarlovet.


Det krävs ingen färdig affärsidé för att söka, det du behöver är en nyfikenhet på livet som företagare.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 12 juni. Mer information och ansökan hittar du på www.ungdrive.se


Årets kickoff blir digital

Varje år anordnas en kickoff i slutet av juni där alla ungdomar får möjlighet att utveckla sin affärsidé tillsammans med andra deltagare och entreprenörer. I och med coronaviruset och myndigheternas rekommendationer, kommer årets kickoff att ske digitalt.

Förra årets deltagare

Här kan du läsa mer om två av förra årets deltagare från Munkedals kommun: UngDrive - Bli din egen chef i sommar.


Mer information

Organisationen UngDrive har statligt stöd från bland andra Tillväxtverket och Vinnova för sin företagsform för ungdomar.


Har du frågor är du välkommen att kontakta Clas Hedlund, näringslivsutvecklare, via e-post: clas.hedlund@munkedal.se

eller telefon: 0524 - 183 64.


Tipsa webbredaktionen