Publicerad:

Senast ändrad:

Adnans önskan - var rädda om varandra

Bild på Adnan i studioFörstora bilden

Adnan Berisa i studion

Adnan Berisa, fritidsledare på Ung Fritid och musikproducent, är killen som älskar att umgås med familjen, hitta på roliga aktiviteter med ungdomar, samt producera musik med samarbeten över hela Sverige. Med flera släktingar i riskgrupper och en stor respekt för hur covid-19 kan drabba liv och hälsa, vill Adnan att vi alla fortsätter ta smittrisken på allvar och att vi är rädda om varandra.

Hej Adnan, vem är du?


Jag är uppväxt i Dingle och bor sedan många år i Munkedal med min familj, där vi just nu letar hus. Jag jobbar på Ung Fritid och är precis klar med min parallella högskoleutbildning till fritidsledare, vilket känns väldigt skönt. Det är ett väldigt meningsfullt och roligt jobb där vi kan diskutera viktiga delar av livet med ungdomarna, samtidigt som vi har kul tillsammans via olika aktiviteter. På fritiden hittar vi på saker att göra i familjen – barnen älskar att hänga i Örekilsparken - och vi utforskar även naturområdena i kommunen mer och mer.


Jag älskar även att producera musik och arbetar med studioinspelningar både i min och min svågers privata studio, samt med ungdomarna på Ung Fritid, där de får chansen att skriva egen musik och texter som kan lyfta fram en positiv syn på livet. Man kan höra några av ungdomarnas låtar på Youtube-kanalen ÖstraDalen Music.


Hur har covid-19 påverkat din vardag?

Situationen med covid-19 har begränsat både min arbetssituation och mitt privatliv. Vi har stängt ner en hel del av våra normala aktiviteter i Ung Fritid och fokuserat på att finnas där för våra ungdomar via sociala medier och via aktiviteter utomhus. Vi är även mycket ute på fältet och tar kontakt där ungdomar samlas. Jag har även bett dem att jobba med låttexter och idéer hemma, som vi kan förverkliga när vi får tillbaka en normal vardag.

Själv har jag flera släktingar som ingår i olika riskgrupper, så där är vi såklart extra noga med att hålla avstånd och begränsa kontakterna. Det gäller att vara uthållig, även om det många gånger känns tråkigt. Min examen från utbildningen firades till exempel i all stillhet hemma utan inbjudna gäster.


Hur ser du på kommande sommar och höst?

Jag hoppas givetvis på att smittspridningen lugnar ner sig till hösten och att allt kan bli lite mer normalt. Men just nu får vi inte slappna av gällande riktlinjerna från myndigheterna. Det är en fortfarande en allvarlig situation som vi då också måste ta på allvar.

Mitt budskap till mina medmänniskor är: Följ riktlinjerna. Ha tålamod. Var rädda om varandra.


Håll i, håll ut, håll avstånd

Artikelserien - Håll i, håll ut, håll avstånd - har som syfte att genom lokala inslag lyfta fram vikten av att fortsätta följa myndigheternas rekommendationer och riktlinjer kring coronaviruset och covid-19 under sommaren och hösten 2020.

Följ Folkhälsomyndigheterna och krisinformation.se för uppdaterad information.

För samlad information om vad som gäller sommaren 2020 angånde covid-19, se Sommar under pandemin på krisinformation.se (länk ej aktuell)


Uppdatering 2021-09-14: Länken ovan till sidan på krisinformation.se är ej aktuell längre.

 

 

Tipsa webbredaktionen