Publicerad:

Senast ändrad:

Tommy lägger bokstavligen semestern på is

Tommy Strömberg arbetar till vardags som senior projektledare inom IT-konsultbranschen, men är för många kanske mer känd som eldsjäl och numera ordförande i Munkedals BK. När många ishallar nu håller stängt, har Munkedals BK valt att hålla sin ishall igång till förmån för både egna och andra föreningars verksamheter – med tydliga riktlinjer för att minimera risken för smittspridning.

Hej Tommy! Vem är du?

Jag är uppväxt på Foss i Munkedal och bor där tillsammans med min fru och våra två barn. Till yrket arbetar jag som senior projektledare inom IT-konsultbranschen med fokus på mjukvaruutveckling.


Hockeyn och Munkedals BK har varit en självklar del av mitt liv ända sedan barnsben – först som aktiv spelare i yngre år och sedan 90-talet som tränare för allt från A-lag och TV-Puck till ungdomslag. Jag är även engagerad medlem i föreningen och sedan en tid tillbaka har jag fått förtroendet att verka som ordförande i föreningen.


Föreningen har funnits sedan 1935 och firar 85 år i år. Med hjälp av alla ideella krafter och övrigt stöd siktar vi nu på att utveckla föreningen och ishallen för framtiden. Sedan tre år driver vi ishallen i egen regi och har med hjälp av bidrag och sponsorer bland annat investerat 3 miljoner kronor i ett nytt miljövänligt kylaggregat. Nu planerar vi för solceller på taket och vårt mål är att bli Sveriges första gröna ishall.


Hur har covid-19 påverkat din vardag?

Jag är van att arbeta på distans med olika projektteam, så det har inte varit ett stort problem på jobbet, även om jag kan sakna den mer dynamiska och kreativa diskussionen som kan uppstå i möten där man är på plats.


För föreningen har det inneburit en ganska stor påverkan under våren. Förutom att hockeysäsongen fick ett hastigt avslut, har vi jobbat mycket med att skapa rutiner som ska säkerställa att den verksamhet vi bedriver kring konståkning, skridskoskola, hockey med mera följer myndigheternas riktlinjer.


Vi har även tagit ett beslut att hålla ishallen igång i sommar med finansiering från föreningens egen ekonomi. När många andra ishallar valt att stänga för underhåll eller reparation under sommaren, har vi valt att hålla öppet och erbjuda istid även för andra föreningars verksamheter.

 

De ordinarie lägerverksamheterna är ju inställda, men hit kan man komma över dagen och genomföra träning eller camper/skolor i liten skala. Vi har exempelvis unga konståkare från föreningar i Uddevalla och Stenungsund på träning här.


Hur ser du på sommaren och hösten?

Ja, det blir ju ingen semestervecka utomlands i år och heller inga hockeyläger, så för min del blir det semester här hemma – och jag kommer med all säkerhet tillbringa mycket av min tid här på kusten och i ishallen. Det är särskilt roligt att kunna bistå alla aktiva och duktiga ungdomar som finns i vår verksamhet.


Jag tänker även att det är viktigt att vi alla aktiverar oss i någon form, särskilt i dessa tider. Gör något fysiskt du tycker är roligt. Det spelar ingen roll om det är att bada, träna, promenera eller nåt annat – bara du kommer ut och rör på dig.


Tänk bara på att hålla avstånd och att visa hänsyn till varandra och till gällande riktlinjer – än är inte faran över.


Håll i, håll ut, håll avstånd

Artikelserien - Håll i, håll ut, håll avstånd - har som syfte att genom lokala inslag lyfta fram vikten av att fortsätta följa myndigheternas rekommendationer och riktlinjer kring coronaviruset och covid-19 under sommaren och hösten 2020.

Följ Folkhälsomyndigheterna och krisinformation.se för uppdaterad information.

För samlad information om vad som gäller sommaren 2020 angånde covid-19, se Sommar under pandemin på krisinformation.se (länk ej aktuell)


Uppdatering 2021-09-14: Länken ovan till sidan på krisinformation.se är ej aktuell längre.

 

 

Tipsa webbredaktionen