Publicerad:

Senast ändrad:

Via kommunen har du tillgång till kostnadsfri konsumentvägledning

Person som håller i en surfplatta och ett betalkort

Via avtal med Uddevalla kommuns konsumentvägledning kan du som folkbokförd i Munkedals kommun få råd och stöd både före och efter ett köp. Vägledningen gäller dig som privatperson och som handlat en vara eller en tjänst av ett företag. Du kan få rådgivning eller svar på frågor kring vad du bör tänka på innan ett köp - eller kring vilka rättigheter och skyldigheter du har vid en eventuell tvist med ett företag. 

På Konsument Uddevalla i Rådhuset i centrala Uddevalla, arbetar tre personer med vägledning till konsumenter. Här kan du som är folkbokförd i Uddevalla, Munkedal, Sotenäs, Strömstad och Tanums kommuner kostnadsfritt få råd och upplysningar om hur du gör vid reklamationer och tvister samt vilka rättigheter och skyldigheter du har som konsument.

 

Konsument är du om du har köpt en vara eller en tjänst för privat bruk av en näringsidkare. En konsumentvägledare kan inte driva konsumentärenden för dig, men ger dig stöd och vägledning i olika frågor.

 

Du kan även läsa om dina rättigheter på Konsumentverkets webbplats Hallå konsument - hallakonsument.se Vanliga frågor till konsumentvägledningen i Uddevalla rör exempelvis köp och reparation av bilar, hantverkartjänster, samt frågor om abonnemang.

 

Vägledningen till dig som konsument handlar ofta om att reda ut vad som gäller i olika fall och hur du kan gå till väga eller vart du bör vända dig i olika situationer. Du kan även få tips om hur du bör formulera dig eller i vilken ordning du bör vidta åtgärder.

 

När du samtalar med konsumentvägledningen är det en fördel om du har eventuella avtal, kvitton eller skriftlig konversation som rör din fråga tillgängliga.

 

Du som privatperson kan få vägledning både före och efter ett köp av vara eller tjänst från ett företag.

 

Under pandemin når du konsumentvägledningen via e-post eller telefon - kontaktuppgifter hittar du på: munkedal.se/konsumentvagledning
Tipsa webbredaktionen