Publicerad:

Senast ändrad:

Antal smittfall minskar något i Västra Götaland och i Munkedals kommun

Kartbild vecka 9 över Västra Götaland som visar antal rapporterade smittfall med covid-19 per kommun (siffror) - samt antal fall per 10 000 invånare (färgskala).Förstora bilden

Kartbild vecka 9 över Västra Götaland som visar antal rapporterade smittfall med covid-19 per kommun (siffror) - samt antal fall per 10 000 invånare (färgskala).

Även om smittspridningen av covid-19 minskade vecka 9 är den fortfarande hög. Och trycket på vården är ungefär lika högt som när läget var som värst förra våren. Därför fortsätter Västra Götalandsregionen mana till att alla följer de råd och rekommendationer som gäller så att Västra Götaland inte hamnar i en tredje våg med covid-19.

Under vecka 9 rapporterades 4 890 fall i hela Västra Götaland, vilket är en minskning med 18 % jämfört med föregående vecka.

 

I Munkedals kommun vecka 9 rapporterades 14 fall av covid-19, vilket ger jämförelsetalet (incidens) 13 fall per 10 000 invånare. Det är en minskning jämfört med vecka 8 då det rapporterades in 19 fall för kommunen.

 

Äldreomsorgen i Munkedals kommun har i nuläget inga bekräftade smittfall bland brukare eller vårdpersonal.

 

Smittskyddsläkaren i Västra Götalandsregionen förlänger de skärpta regionala rekommendationerna till 1 april och gör en förändring i råden till gymnasieskolorna.

VGR - Läs mer om förlängning av regionala rekommendationer

 

Västra Götalandsregionen skickar ut ett vykort till alla som är 85 år och äldre med information om att de kommer att bli uppringda och erbjudas tid för vaccination mot covid-19 via sin vårdcentral. På vykortet finns även information kring hur man ska undvika att bli lurad av bedragare.

VGRfokus - Läs mer om vaccination av 85+Mer information


Ta del av statistiken kring covid-19 på Västra Götalandsregionens webbplats


Information om vaccinering - 1177.se


Hittar du inte svaret på din fråga om vaccinering på 1177.se kan du ringa till regionens telefontjänst som svarar på allmänna frågor kring vaccination mot covid-19 i Västra Götaland.
Observera att de inte kan boka tid eller svara på medicinska frågor.
Telefonnummer: 010-473 94 30
Öppettider: 07.00-16.00Tipsa webbredaktionen