Publicerad:

Senast ändrad:

Antal smittfall ökar i Västra Götaland och i Munkedals kommun vecka 11

Kartbild vecka 11 över Västra Götaland som visar antal rapporterade smittfall med covid-19 per kommun (siffror) - samt antal fall per 10 000 invånare (färgskala).Förstora bilden

Kartbild vecka 11 över Västra Götaland som visar antal rapporterade smittfall med covid-19 per kommun (siffror) - samt antal fall per 10 000 invånare (färgskala).

Under vecka 11 rapporterades 6 152 fall i Västra Götaland. Det är en ökning med 17 % jämfört med föregående vecka. Skärpta regionala råd förlängs till den 18 april.

I Munkedals kommun vecka 11 rapporterades 22 fall av covid-19, vilket ger jämförelsetalet (incidens) 21 fall per 10 000 invånare. Det är en ökning jämfört med vecka 10 då det rapporterades in 19 fall för kommunen.


Äldreomsorgen i Munkedals kommun har i nuläget inga bekräftade smittfall bland omsorgstagare eller vårdpersonal.


Den mer smittsamma brittiska varianten är nu dominerande i Västra Götaland och bidrar till den fortsatt höga smittspridningen.


– Därför blir det inga stora påskfiranden i år heller. Umgås bara med dina närmaste, träffa så få som möjligt, håll avstånd, trängs inte och var gärna utomhus. Avstå onödiga resor, stanna hemma om du har luftvägssymtom – och testa dig, uppmanar smittskyddsläkare Thomas Wahlberg via VGRfokus.

Regionala rekommendationer förlängs

De skärpta regionala rekommendationerna för att minska smittspridningen i Västra Götaland förlängs ytterligare och gäller nu fram till 18 april.


Enklare att provta sig för covid-19

Nu har det blivit enklare att hitta lediga tider för att göra ett så kallat PCR-test, som visar om man är smittad av covid-19. Via en ny sida på 1177.se kan man utan att behöva logga in få en snabb överblick vilka vårdcentraler som har bokningsbara tider.


Du som är minst 16 år har även möjlighet att beställa ett hemtest för egenprovtagning via Kry. Det är kostnadsfritt och du får ett test levererat hem till dig. Provsvaret kommer inom 48 timmar från det att du har tagit provet.

Läs mer på 1177.se


Information om vaccinationer

För aktuell information om vaccinationer, se 1177.se


Du hittar även information om vaccinationsläget på Västra Götalandsregionens webbplats


Hittar du inte svaret på din fråga om vaccinering på 1177.se kan du ringa till regionens telefontjänst som svarar på allmänna frågor kring vaccination mot covid-19 i Västra Götaland. Observera att de inte kan boka tid eller svara på medicinska frågor.
Telefonnummer: 010-473 94 30
Öppettider: 07.00-16.00 vardagar


Information om statistik

Ta del av statistik kring covid-19 på Västra Götalandsregionens webbplats


Tipsa webbredaktionen