Publicerad:

Senast ändrad:

Earth hour - för en mer hållbar livsstil

Jordklotet sett från rymden

Earth Hour som infaller 27 mars är ett sätt att uppmärksamma vår planets största utmaningar; klimatförändringarna och förlusten av biologisk mångfald. Hållbar utveckling i Munkedals kommun har betydelse och kommunen har antagit 14 klimatlöften för 2021 som en del i kommunens arbete med de globala hållbarhetsmålen.

Earth hour är ett årligt initiativ från Världsnaturfonden (WWF) sedan 2007. Under Earth hour släcker människor över hela världen lampor under en timme för att uppmärksamma behovet av en mer hållbar livsstil.


I år infaller Earth hour lördag 27 mars kl 20:30—21:30 lokal tid.


På Munkedals kommuns webbplats kan du bland annat läsa om kommunens miljöarbete och klimatlöften för 2021.


Eva Kläppe Hellström, ansvarig för det miljöstrategiska arbetet i Munkedals kommun, tycker att Earth hour är ett bra tillfälle att fundera på hur vi själva kan påverka en hållbar livsstil.


– Som privatperson kan du exempelvis påverka vilken mat du köper eller kanske odlar, hur du sopsorterar, din egen energianvändning och hur du reser, berättar Eva Kläppe Hellström. Hemma försöker vi till exempel bli bättre på att inte slänga mat - utan istället vara uppfinningsrika med det som redan finns i kylskåpet. Vi är även noga med att inte apparater står och drar ström i onödan.


Munkedals kommuns klimatlöften 2021


Munkedals kommuns miljöarbete


Världsnaturfondens information om Earth hour
Tipsa webbredaktionen