Publicerad:

Senast ändrad:

Ny webbplats och nytt datasystem för biblioteken

Skärmbild på nya bibliotekssystemet

I april är det premiär för bibliotekets nya datasystem Quria, ett helt nytt molnbaserat system speciellt framtaget för bibliotek. Samtidigt lanseras en ny webbplats där allt för bibliotekets användare finns samlat på ett och samma ställe: evenemang, kontakt och öppettider, Mina sidor med lån och reservationer, boktips och mycket mer.

För alla som använder biblioteken kommer detta att resultera i en tydligare och mer användarvänlig sida, full med tips och aktiviteter. Även för personalen blir det förbättringar, då det nya systemet är mer användarvänligt och flexibelt.

 

Webbplatsen kommer att vara gemensam för biblioteken i Tanum, Sotenäs, Strömstad och Munkedal och får namnet Biblioteken i Ranrike. Just nu pågår arbetet för fullt med att bygga upp struktur och innehåll på den nya webbplatsen.

 

För att kunna starta upp det nya systemet måste alla bibliotek i norra Bohuslän ha stängt under vecka 16, från måndag 19 april till fredag 23 april. Under denna tid är det inte möjligt att reservera, hämta eller låna. Både bibliotekets lokaler och digitala tjänster kommer att vara otillgängliga under denna tid.

 

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta ditt bibliotek eller håll dig uppdaterad via bibliotekets Facebooksida.

 

Här kan du läsa mer om hur biblioteken i Norra Bohuslän samarbetar med det nya datasystemet.
Skärmbild på nya bibliotekssystemet