Publicerad:

Senast ändrad:

Kommundirektören och kommunstyrelsens ordförande slutar i september - skapar utrymme för efterträdare

Jan Hognert och Håkan Sundberg

Jan Hognert och Håkan Sundberg (arkivbild)

Kommundirektör Håkan Sundberg och kommunstyrelsens ordförande Jan Hognert meddelar att de avslutar sina uppdrag i Munkedals kommun i september 2021. Båda menar att de ser fördelar med att deras ersättare kommer på plats innan valet 2022.

- Jag fyllde 66 år nu i januari och hade ändå planerat att avsluta mitt uppdrag i samband med nästa val, säger Håkan Sundberg. Men med tanke på det relativt komplexa politiska läget i Munkedals kommun, där ingen partigruppering har en tydlig majoritet - så tycker jag det är bättre att en ny kommundirektör får möjlighet att komma in i rollen i god tid innan valet 2022.

 

Håkan Sundberg, som tillträdde som kommundirektör 2015, berättar att han planerar att vara kvar i tjänst till september.

 

- Just nu arbetar jag bland annat med uppdraget att rekrytera en ny socialchef till välfärdsförvaltningen, som jag hoppas kan vara klart innan sommaren. Jag kommer att finnas till förfogande för kommunstyrelsen fram till och med september 2021, säger Håkan Sundberg.

 

Jan Hognert hänvisar till ålders rätt som orsak till beslutet att lämna uppdraget som kommunstyrelsens ordförande.

 

- Jag passerade 70-strecket förra året och har kommit fram till att det nu är dags att lämna över uppdraget, säger Jan Hognert. Jag vill, genom att lämna över innan mandatperioden är slut, skapa bra förutsättningar för min efterträdare. Nu kommer den demokratiska processen ha sin gång under kommande månader, med val av en ny ordförande i kommunstyrelsen.

 

- Det har varit spännande och lärorika år, där vi alla tillsammans i förvaltningarna tagit oss an både möjligheter och utmaningar - och det har inte varit ett lätt beslut att lämna tjänsten, säger Håkan Sundberg. Men nu är det dags för nya krafter att ta vid, på resan mot framtiden.