Publicerad:

Senast ändrad:

Var med och bygg Munkedalsmiljöer i Minecraft

Bild från spelet Minecraft där Munkedals kommuns kommunhus är skapat.Förstora bilden

Kommunhuset Forum byggt i Minecraft.

Munkedals Hembygdsförening tillsammans med biblioteken i kommunen och Kulturskolan bjuder in till en tävling i att bygga kultur- och naturmiljöer från Munkedals kommun i Minecraft! Tävlingen är öppen för kommunens alla skolungdomar men det finns ingen åldersgräns uppåt eller nedåt. Du kan bygga själv eller tillsammans med dina kompisar i en gemensam värld.

Resultaten kommer att bli en utställning med vernissage på Munkedals Hembygdsmuseum i höst samt vandringsutställning på biblioteken i Munkedals kommun. Byggena kommer även att presenteras i en specialutgåva av hembygdsföreningens medlemstidning Munkedalsbygden som går ut till alla deltagare.


Tips på miljöer, bildmaterial och länkar får du via hembygdsföreningen men du kan också bygga ert egna hus, släktens gamla gård, en fornborg eller nån annan spännande miljö eller händelse du vill skildra. Du kan bygga en miljö historiskt eller i nutid. Det finns många gamla fotografier, kartor och ritningar som visar hur platser i Munkedals kommun har sett ut en gång. Det är bara din fantasi som sätter gränsen!


Du bygger själv i egen plattform på dator eller surfplatta. Tips och råd kan du få via biblioteket och Kulturskolan. De elever som förväntas börja i ny klass i Munkedals kommun till hösten har kvar sitt konto och licens via skolan för Minecraft Education.

Workshop

En workshop kommer att anordnas måndagen den 14 juni kl. 10:00-12:00. Du får mer information vid anmälan.

Anmälan

Mer information om hur du anmäler dig hittar du genom att gå in på Munkedals hembygdsförenings webbplats eller på bibliotekens webbplats.


Bidragen sänds in via Teams senast söndagen den 15 augusti. Fina priser lottas ut bland alla som deltar!


Arrangörer: Munkedals Hembygdsförening tillsammans med biblioteken i Munkedals kommun och Kulturskolan.
Tipsa webbredaktionen