Publicerad:

Senast ändrad:

Alternativ PRAO för årskurs 8 på Kungsmarksskolan genomförd

Två personer sitter vid en laptop med ryggen åt kameran. En av dem skriver på tangentbordet.

Under veckan har årskurs 8 på Kungsmarksskolan deltagit i alternativa aktiviteter istället för den ordinarie PRAO, som inte har varit möjlig att genomföra på grund av pandemin. Fokus för veckan har varit entreprenörskap, med en rad inspiratörer från bland annat Svenskt Näringsliv, MicroAA Labs AB och Räddningstjänsten. Eleverna har även arbetat gruppvis kring frågor rörande entreprenörskap.

— Tack vare en god samverkan mellan företag, organisationer, skola och näringslivsutvecklare har vi kunnat erbjuda eleverna ett bra utbud, trots begränsningarna i pandemitider, säger Yvonne Silkehammar, SYV på Kungsmarksskolan i Munkedal.

 

— Vi har bland annat haft Adrian Andersson från MicroAA Labs AB via videolänk, som gav eleverna en bild av sin resa från sin skoltid till att vid 21-års ålder driva sex företag med cirka 30 anställda.

 

Även Susann Haggren från Svenskt Näringsliv engagerade eleverna i diskussioner om det lokala näringslivet, berättar Ulrika Larsson, turism- och näringslivsutvecklare i kommunen. Samarbetet mellan skolan och näringsliv är viktigt och vi arbetar för att inkludera fler årskurser framåt.


Tipsa webbredaktionen