Publicerad:

Senast ändrad:

Antal inneliggande på sjukhus minskar fortsatt i Västra Götaland

Diagram över inneliggande patienter med covid-19 i Västra GötalandFörstora bilden

Diagram över inneliggande patienter med covid-19 i Västra Götaland

Smittspridningen av covid-19 minskar i alla åldersgrupper. Samtidigt har den nya deltavarianten av viruset upptäckts även i Västra Götaland. Det är fortsatt viktigt att följa aktuella rekommendationer även framåt.

– Det finns alla förutsättningar för smittan att ta fart igen. Vi måste vara väldigt medvetna om att det fortfarande är väldigt många som är mottagliga för smitta och kan bli sjuka och föra smittan vidare. Viruset är inte borta utan finns i samhället. Därför är det fortsatt viktigt att följa rekommendationerna. Det är inte dags att tagga ner, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg till VGRfokus.


Hälso och sjukvårdsdirektör Jan Kilhamn underströk budskapet och betonade hur viktigt det är att provta sig vid symtom även om man är vaccinerad med en eller två sprutor.

 

Ta del av artikeln i VGRfokus i sin helhet


På grund av ytterligare IT-avbrott i databasen SmiNet som lagrar anmälningar om smittsamma sjukdomar, finns i nuläget ingen statistikrapport från VGR över antal smittfall på kommunnivå för vecka 23. Folkhälsomyndighetens siffror påvisar dock ytterligare minskning i Munkedals kommun för perioden.


Information om vaccinationer

För aktuell information om vaccinationer, se 1177.se


Du hittar även information om vaccinationsläget på Västra Götalandsregionens webbplats


Hittar du inte svaret på din fråga om vaccinering på 1177.se kan du ringa till regionens telefontjänst som svarar på allmänna frågor kring vaccination mot covid-19 i Västra Götaland. Observera att de inte kan boka tid eller svara på medicinska frågor.
Telefonnummer: 010-473 94 30
Öppettider: 07.00-16.00 vardagar


Information om vad som gäller just nu

För en översiktlig information om vad som gäller kring förbud, råd och rekommendationer just nu – se krisinformation.se


Nationell telefonlinje om covid-19 på flera språk

Folkhälsomyndigheten har en telefonlinje som bemannas av hälsokommunikatörer och hälsoinformatörer som talar engelska, arabiska, somaliska, persiska, dari, tigrinja, amarinja, ryska, bosniska, kroatiska, serbiska och spanska.


Telefonlinjen på flera språk är ett samarbete mellan Folkhälsomyndigheten och regionerna. Linjen är öppen vardagar kl. 09:00-12:00 och 13:00-15:00. Om du ringer när linjen inte är öppen kan du lämna ett meddelande för att bli uppringd. Telefonlinjen svarar endast på allmänna frågor om covid-19, testning och vaccination.


Telefonnummer: 08-123 680 00


Se även Folkhälsomyndighetens information på olika språk

Tipsa webbredaktionen