Publicerad:

Senast ändrad:

Ylva Morén blir ny kommundirektör i Munkedals kommun

En kvinna som ler och står framför grönskande träd.Förstora bilden

Ylva Morén.

Det är nu klart att det är Ylva Morén som axlar rollen som ny kommundirektör i Munkedals kommun. Ylva Morén kommer närmast från en tjänst som chef för socialförvaltningen i Vara kommun och tillträder som kommundirektör i Munkedals kommun i oktober månad.

Ylva Morén har i grunden en socionomexamen med vidareutbildning inom ledarskap, samt lång erfarenhet som chef i kommunala verksamheter. Förutom tjänsten som förvaltningschef i Vara kommun, har hon bland annat arbetat som områdeschef för socialtjänsten i Göteborgs stad. Ylva Morén är även styrelseordförande för vårdaktören Gryning, som ägs av de fyra kommunalförbunden i Västra Götaland och dess medlemskommuner.


- Det känns fantastiskt att få ta sig an uppdraget som kommundirektör i Munkedals kommun, säger Ylva Morén. Tillsammans med alla medarbetare kommer jag arbeta för en positiv och hållbar utveckling i kommunen, där vi skapar nytta, trygghet och möjligheter för kommunens invånare och verksamheter.


Jan Hognert, kommunstyrelsens ordförande i Munkedals kommun, är mycket positiv till rekryteringen.


- Vi hälsar Ylva Morén varmt välkommen till tjänsten som kommundirektör i vår kommun, säger Jan Hognert. I Ylva ser vi en ledare med gedigen erfarenhet och kunskap om kommunala organisationer och med ett stort engagemang i frågor kring utveckling och hållbarhet.


Ylva Morén har även ett stort friluftsintresse och beger sig gärna ut på aktiviteter med familjen.


- Jag älskar att vara ute i naturen och hålla igång med exempelvis vandring, löpning och segling. Naturen i Munkedals kommun är fantastisk med sina vackra och omväxlande områden – och vandring längs Bohusleden är en klar favorit.


Ylva Morén tillträder tjänsten som kommundirektör i oktober månad.

 

Redigering: Nyheten är redigerad gällande månad för tillträdande.
Tipsa webbredaktionen