Publicerad:

Senast ändrad:

Varning för bluffsamtal

En varningstriangel med ett utropstecken.

Miljöenheten, för Miljönämnden i mellersta Bohuslän (Lysekil, Munkedal och Sotenäs kommuner) vill utfärda en varning om missvisande telefonsamtal som rör tillsyn av avlopp. Boende har blivit uppringda och upplysta om att en tillsyn av deras avlopp ska göras för tusentals kronor. Detta tillvägagångssätt är inte korrekt. Miljöenheten hör alltid av sig brevledes innan någon tillsyn utförs, aldrig enbart via telefonsamtal.

Miljöenheten vill härmed uppmana till extra vaksamhet om någon ringer och uppger sig företräda miljöenheten utan att någon kontakt via brev först har förekommit. Tjänstepersoner från miljöenheten har dessutom alltid med sig tjänstelegitimation och har på sig kläder med logotype vid inspektioner.

 

En kund som fått en faktura från miljöenheten ska betala till bankgironummer 5874-2982 och då krävs det ett OCR nummer. Är det någon annan som skall göra en inbetalning till kommunen och det inte finns ett OCR nummer, betalar man in på 543-4253 och inbetalningen märks med exempelvis ansvar/ verksamhet.

 

Om man blir uppringd och misstänker att det rör sig om ett bedrägerisamtal, kan man gärna dubbelkolla med miljöenheten genom att skicka e-post till miljoenheten@sotenas.se alternativt ringa 0523-66 40 00 och be att få tala med miljöenheten.

 

Tipsa webbredaktionen