Publicerad:

Senast ändrad:

Munkedals kommun nominerad till Årets kökshjälte 2021

Låda med grönsaker och texten "Årets käkshjälte 2021"

Munkedal är en av sex kommuner som gått vidare till final i tävlingen Årets kökshjälte som uppmärksammar personer som gjort en stor insats för den lokala och svenska maten i offentliga kök.

- Det känns verkligen roligt att vi blivit nominerade till Årets kökshjälte, säger Gunilla Martinsson, måltidschef i Munkedals kommun. Vi har fantastiska medarbetare i våra kök och jag tycker de är väl värda att benämnas kökshjältar, varje dag.


Sedan 2014 driver Länsstyrelsen tillsammans med Västra Götalandsregionen ett projekt som stöttar både livsmedelsproducenter och kommuner. Målet är att det ska bli mer lokalproducerad mat i samtliga 49 kommuners offentliga kök i Västra Götalands län. De kommuner som gått vidare i Årets kökshjälte är Bollebygd, Herrljunga, Hjo, Munkedal, Skövde och Vänersborg. 


- Med priset vill vi uppmärksamma allt bra arbete som görs och som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska och lokala livsmedel i skolor och inom äldreomsorg. Ett stort antal fantastiska nomineringar har inkommit och av de sex kommuner som har gått vidare kommer vi att utse vinnarna. Vilka de blir presenterar vi den 26 oktober i samband med en lunch på Regionens hus i Göteborg, skriver Länsstyrelsen i ett utskick.