Publicerad:

Senast ändrad:

Återinvigning av Hällevadsholms skola

Skolgård fylld med elever och lärare.

Hällevadsholms skolas omfattande renovering, som påbörjades under våren 2020, var klar vid i början av 2021 - med undantag av utomhusmiljön som färdigställts under sommaren. Nu har skolan återinvigts av elever och lärare, med både invigningstal och musik.

Hällevadsholms skola har genomgått en omfattande renovering både exteriört och interiört, med nytt tak, solceller, upprustade klassrum, personalrum, bibliotek och flexibla undervisningslokaler. Även gymnastiksalen med tillhörande omklädningsrum har förnyats.


Det huvudsakliga renoveringsarbetet slutfördes i början av 2021, med undantag av utomhusmiljön, som färdigställdes under sommaren.

 

Två personer håller tal inför skolelever.

Elisabeth Linderoth, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen och Ann-Charlotte Sernemo, avdelningschef skola höll tal till elever och lärare.

Person klipper blågult band vid skolentré

Henrik Williamsson, rektor på skolan, fick äran att klippa band.


Under invigningen, där lärare och elever deltog, hölls det tal av Ann-Charlotte Sernemo, avdelningschef skola och Elisabeth Linderoth, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen. Kulturskolans lärare stod för musikunderhållning och Henrik Williamsson, rektor på skolan, fick äran att klippa band.

 

Fyra musiker underhåller. Tre har blåsinstrument och en sjunger.

Kulturskolans lärare stod för fanfar och musikunderhållning.


- Lokalerna har blivit mer ändamålsenliga för verksamheten, med bland annat grupprum i anslutning till klassrummen, samt arbetsrum för pedagogerna, berättar Ann-Charlotte Sernemo. Nu har skolgården anpassats till yngre barn med flera nya inbjudande lekområden. Det finns gott om variation som inspirerar till rörelse och aktivitet, samtidigt som skolgården är lätt att överblicka för pedagogerna. Jag måste även få säga att Hällevadsholms skola har ett väldigt fint läge med vacker sjöutsikt.


Vidvinkelbild på skolgård med lekande barn, samt lärare.

Hällevadsholms skola har genomgått omfattande renovering både interiört och exteriört.