Publicerad:

Senast ändrad:

Måltidschef Gunilla Martinsson utsedd till Årets eldsjäl

Leende person med blommor och diplom i händerna.

Måltidschef Gunilla Martinsson. Foto: Yvonne Norlén.

Gunilla Martinsson, måltidschef i Munkedals kommun, blev vinnare i kategorin Årets eldsjäl på Länsstyrelsen Västra Götalands evenemang Årets kökshjälte 2021. Skövde blev vald till Årets kommun. Vinnarna presenterades idag på Regionens hus i Göteborg.

Motiveringen för Årets eldsjäl, Gunilla Martinsson, lyder:


”Gunilla är enormt engagerad och lyckas utveckla starka förebilder inom hela sin personal. Tillsammans sprider de kunskap och inspiration till andra kommuner i hela Sverige. De har tagit fram ett helt fantastiskt koncept med lokala leverantörer som uppskattas av matgäster och deras anhöriga i hela kommunen.”


- Jag är mycket smickrad och hedrad, och jag vill understryka att det här är en utmärkelse jag delar med alla våra medarbetare på måltidsavdelningen som gör ett fantastiskt jobb, vilket är oerhört inspirerande, säger Gunilla Martinsson.


De som har nominerats är kockar, upphandlare, måltidsutvecklare eller politiker. Ett stort antal nomineringar kom in och bland de sex kommuner som gick vidare har vinnarna utsetts.


– Precis som förra året har vi delat ut pris i två kategorier, Årets eldsjäl och Årets kommun, säger Pernilla Fischerström, processledare på Länsstyrelsen Västra Götaland. Varje dag görs ett fantastiskt arbete ute i våra offentliga kök i länet.


Övriga kommuner som gick vidare och som också var närvarande på Regionens hus var Bollebygd, Herrljunga, Hjo och Vänersborg.


Bakgrund

Sedan 2014 driver Länsstyrelsen tillsammans med Västra Götalandsregionen ett projekt som stöttar både livsmedelsproducenter och kommuner. Målet är att det ska bli mer lokalproducerad mat i samtliga 49 kommuners offentliga kök i Västra Götalands län.


Läs mer om Årets kökshjälte 2021 på Länsstyrelsen Västra Götalands webbplats.