Publicerad:

Senast ändrad:

Utökad tillgänglighet med
meröppet på biblioteken

En man som håller upp ett bibliotekskort och böcker. Han står utanför ett bibliotek som ligger i en tegelbyggnad.

I september var dags för nyinvigning av biblioteket i Hällvadsholm, som varit tillfälligt stängt under tiden som skolbyggnaden renoverats. I samband med invigningen har biblioteket även lanserat konceptet meröppet, där du som låntagare kan få tillträde till biblioteket även när det är obemannat. Konceptet meröppet kommer även att lanseras för Hedekas bibliotek efter att inflyttningen är klar.

För att kunna använda meröppet-konceptet behöver du ha ett lånekort med pinkod, vara över 18 år, samt skriva på ett avtal som du hämtar på ditt bibliotek.

 

Bibliotekarie Anders Zettergren ser stora fördelar med att öppna upp biblioteket för självbetjäning.

 

– Med meröppet-konceptet kan du som låntagare låna i biblioteket även när det är obemannat, som till exempel på en söndagseftermiddag. Om vi jämför med tidigare öppettider, så ökar tillgängligheten till Hällevadsholms bibliotek från tolv timmar i veckan till närmare 80 timmar, berättar Anders Zettergren.

 

Skolan kommer också kunna ta del av bibliotekets utbud, där bland annat en ny barnavdelning skapats. Meröppet-konceptet kommer även att finnas på Hedekas bibliotek efter att inflyttningen är klar.

 

– Vissa omständigheter har medfört att inflytten i Hedekas tyvärr blivit försenad, men nu har vi tillgång till lokalerna och har börjat installera oss, säger Anders Zetterberg. Vi vet att många väntar och vi gör vårt bästa för att komma igång så snart vi kan.


Artikel från kommuntidning nummer 8, oktober 2021

Det här är en artikel från Munkedals kommuntidning som delades ut till alla kommunens hushåll vecka 43. Läs tidningen i sin helhet på: www.munkedal.se/tidning