Publicerad:

Senast ändrad:

Bollhallen vid Kungsmarksskolan invigd

Översiktsbild övre en bollhallsplan med människor i bakgrundenFörstora bilden

Bollhallen vid Kungsmarksskolan invigdes under fredagen.

Nu är den nya bollhallen vid Kungsmarksskolan officiellt invigd. Fredagen den 23 september samlades föreningsrepresentanter, förtroendevalda, entreprenörer och tjänstepersoner för invigningsceremoni med tal, bandklippning och tårta.

Den nya bollhallen vid Kungsmarksskolan har en aktivitetsyta på 24 x 43 meter och är utformad för idrottsaktiviteter som handboll, fotboll, innebandy, tennis, badminton med mera. Arbetet med byggnationen inleddes sensommaren 2021.

 

Tre leende personer i en bollhallFörstora bilden

Markus Palmqvist - Dingle AIK samt Christian Bergman och Karina Bergman, Munkedals IF är glada, då den nya bollhallen medför fler bokningsbara träningstider i kommunen.


Bollhallen kommer att användas av både skolans verksamheter och idrottsföreningar. Markus Palmqvist - Dingle AIK, samt Christian Bergman och Karina Bergman, Munkedals IF är glada för att fler träningstider nu är tillgängliga, vilket gynnar de yngre åldersgrupperna som tidigare haft begränsat med tider.


En person håller tal i ett omklädningsrum för en grupp människor

Kultur och fritidsnämndens ordförande, Martin Svenberg Rödin, höll tal i omklädningsrummet innan det var dags att klippa bandet in till bollhallen.


Bollhallen är försedd med energisnåla och aktivitetsstyrda LED-lampor, både i hallen och i omklädningsrummen. Hallets tak är även försett med solceller.


Emil Jensen, arbetschef på entreprenören PEAB, är nöjd över att projektet nu är på plats.


- Förutom energianpassningarna är vi väldigt nöjda med den dämpade akustik som vi fått till i hallen. Vi hade vissa problem med förseningar av materialleveranser på grund av pandemin, men vi lyckades hålla tidplanen. Vi har haft ett gott samarbete både med kommunen och våra underentreprenörer, säger Emil Jensen.


En person lämnar över påsar till en annan personFörstora bilden

Liselott Sörensen Ringi, förvaltningschef barn- och utbildning / kultur och fritid tar emot bollar till skolverksamheten av PEAB:s Emil Jensen med kollegan Morgan Nylander Lind.


Liselott Sörensen Ringi, förvaltningschef och Margareta Svensson-Hjort, enhetschef Kultur och fritid är mycket nöjda med att bollhallen är färdigställd.


- Det är en fantastisk hall som ger stort mervärde till både skolans och föreningarnas verksamheter, säger Liselott Sörensen Ringi.


- Föreningslivet har länge lyft behoven av fler träningstider, berättar Margareta Svensson-Hjort, och det känns väldigt roligt att vi nu kunnat utöka kapaciteten i våra hallar.


Gruppbild på leende personer

Invigningen av hallen samlade föreningsrepresentanter, förtroendevalda och tjänstepersoner från kommunen.