Klimatsmart streetfood på förskolor och skolor vecka 43

En vegetarisk maträtt med grönsaker och två avlånga biffar i en tortilla-wrap. Bredvid på tallriken ligger en trägaffel och en liten skål med orange ajvar-gurt.

Under vecka 43 serveras en särskilt klimatanpassad streetfood-meny som ska locka matgästerna att göra klimatsmarta val. En av kommunens livsmedelsleverantörer ligger bakom veckan och skolkockar runt om i landet har skickat in tävlingsbidrag på klimatsmarta recept, där vinnande maträtter publiceras och används under klimatveckan. I år valdes ett recept från Munkedals kommun ut, skapat av kocken Sandra Ostwald på måltidsavdelningen.

I en video på Youtube berättar Sandra om sin goda och klimatsmarta cevapi på ärtfärs som serveras i skolorna under torsdagen. Hon ger också exempel på hur vi i kommunen arbetar med närproducerade råvaror och växtbaserade alternativ i våra kök.

 

Klicka på filmen nedan för att se intervjun Sandra och få receptet på hennes Cevapi med ajvar-gurt.

 


Måltidsavdelningen strävar alltid efter att servera god mat som tilltalar våra matgäster, och som samtidigt är näringrik och klimatsmart. Vecka 43 fokuseras detta arbete lite extra genom att kommunens förskole- och skolkök har slutit an till den årliga klimatkampanjen Fast fusion climate week, den så kallade klimatveckan.