Publicerad:

Senast ändrad:

Tillväxtverket uppmärksammar Handlarrundan i Hedekas

Närbild på en persons händer som håller i en gul honungsmelon. Nedanför syns flera backar med meloner och längre bort gröna vattenmeloner.

På sin webbplats uppmärksammar Tillväxtverket Handlarrundan i Hedekas som en lyckad framgångssaga och lyfter fram just handlarrunda som en metod för andra kommuner att arbeta med vid utmaningar inom tillgänglighet, servicelösningar och butikstäthet. Ända sedan starten 2014 har Handlarrundan varit populär, den gick från att vara ett ettårigt projekt till att bli en varaktig del i bygden. Många som nyttjar rundan sätter stort värde på den sociala delen.

I Sörbygden kan du åka buss till Hedekas centrum varje fredag förmiddag, helt gratis. Handlarrundan är till för alla åldrar och för att skjutsa dig till Hedekas centrum. I centrum kan du till exempel handla, gå till biblioteket, besöka anhöriga på serviceboendet, eller hämta paket och medicin. Till rundan används skolbussarna, som tidigare stod stilla under tiden barnen var i skolan.

 

– Det största värdet är att handlarrundan har bidragit till en levande landsbygd. Det går att bo här och handla på affären även om man saknar bil eller har svårt att bära tunga matkassar. Ytterligare ett värde är att handlarrundan har gynnat den sociala samvaron, det får man inte glömma bort! säger Ulrika Larsson, näringslivsutvecklare på Munkedals kommun till Tillväxtverket i deras artikel.

 

Läs Tillväxtverkets artikel på tillvaxtverket.se

 

Vill du åka med Handlarrundan?

Ring och boka en plats på bussen som sedan kommer och hämtar dig vid din dörr. På sidan Handlarrundan hittar du mer information och telefonnummer för bokning.


 

 


Tipsa webbredaktionen