Landshövdingen på besök

Flera personer ståendes framför entrén till Munkedals kommunhus Förstora bilden

Landshövding Sten Tolgfors besökte kommunledningsgruppen i Munkedals kommun under torsdagen, tillsammans med medarbetare från Länsstyrelsen Västra Götaland.

Torsdagen den 4 maj besökte landshövdingen Munkedals kommunledningsgrupp för att prata om framtidens utmaningar - och om hur vi skapar ett hållbart samhälle genom att arbeta för en god samhällsplanering.

- Jag besöker nu alla kommuner i länet för att få en bild av viktiga lokala frågor och resonera med kommunledningarna. Direkta kontakter är oerhört värdefulla inte minst i dessa tider av grön omställning, säger Sten Tolgfors.


Under mötet diskuterades bland annat vikten av samverkan mellan Länsstyrelsen och länets kommuner, kring bland annat framtidens energiförsörjning och kommunernas roll i ett stärkt civilförsvar.


- Vi ser det som mycket positivt att landshövdingen besöker vår kommun och tar av del av våra perspektiv på flera aktuella frågor, säger Ylva Morén, kommundirektör. Det är viktigt att vi delar bilder kring vilka utmaningar vi behöver lösa med gemensamma krafter framåt.