Publicerad:

Senast ändrad:

Deltagare från Munkedal i Specialvarvet

Specialvarvets logotyp med ett hjärta framför texten.

Fredagen den 12 maj begav sig femton deltagare och tolv ur personalen från Munkedals kommun till Göteborg och deltog i Specialvarvet, ett anpassat lopp för personer med olika funktionsvariationer. Några av deltagarnas reaktioner efteråt visar att det var en mycket uppskattad aktivitet: ”Det var jättekul och jag skulle vilja göra om det.” ”Jag vill inte att det ska ta slut, jag vill vara kvar här.” ”Nästa år vill jag inte ta rullstolen, jag vill kunna gå med rollatorn.”

Specialvarvet är en del av Varvetveckan med olika aktiviteter i samband med Göteborgsvarvet. Till årets Specialvarv var 2 200 deltagare anmälda. Läs mer om Specialvarvet


Initiativtagarna för att delta från Munkedal var sjukgymnasten Camilla Hedström och verksamhetspedagogerna Jane Sörensen och Madeleine Olsson som kunde genomföra aktiviten genom stöd från Folkhälsorådet.


Syftet med projektet var och är att skapa bättre förutsättningar för målgruppen att förebygga fysisk och psykisk ohälsa. Initiativtagarna berättar att de ville locka fram lusten och glädjen i att röra på sig och att man kan göra det tillsammans, både deltagare och personal, samt att främja relationer mellan daglig verksamhetsgrupperna och boendegrupper.


Inför loppet har Camilla Hedström lett gruppträning på daglig verksamhet och träning på utegymmet i Örekilsparken, vilket har varit uppskattat både från deltagarna och personalen. Även personer som valt att inte delta i Specialvarvet har deltagit i gruppträningen inför loppet.


Bildspel från målgången där alla deltagare fick medalj och melonskivor.

 

Camilla Hedström, Jane Sörensen och Madeleine Olsson känner alla tre att resan till Göteborg blev en lyckad dag. De ser att den positiva responsen från alla deltagare ger en god möjlighet att fortsätta utveckla arbetet med att öka det fysiska och det psykiska välbefinnandet för personer som bor i kommunens boenden, eller har sin dagliga verksamhet/sysselsättning i Munkedals kommun.


Nu hoppas både de och deltagarna på att kunna göra om detta nästa år!
Tipsa webbredaktionen