2024 firar Munkedals kommun 50 år

Munkedals kommuns 50-årslogga

År 2024 är det 50 år sedan de tre tidigare kommunerna Svarteborg, Sörbygden och Munkedal slogs samman till nuvarande Munkedals kommun. Det vill vi fira med ett jubileumsår, där vi tillsammans med invånare, näringsliv, föreningar och andra lokala aktörer lyfter fram vår plats på jorden. Har du, din förening eller ditt företag aktiviteter vi kan lyfta fram under jubileumsåret är du varmt välkommen att höra av dig.

Bli jubileumsaktör

Kommunen planerar flera aktiviteter kopplade till jubileumsåret, med bland annat en historiebok för mellanstadiet, en vandringsutställning, ett jubileumskalas, löpartävlingen Blodomloppet, med mera.

 

Jubileet är en möjlighet att tillsammans lyfta fram vår kommun och visa allt positivt som kommunens eldsjälar, föreningar och företag skapar och erbjuder. Ni som arrangerar ett evenemang eller en aktivitet för allmänheten under 2024 får gärna höra av er om att bli jubileumsaktörer, där kommunen lyfter fram er aktivitet som en del i kommunens jubileumsår.

 

Läs mer om att bli jubileumsaktör

 

Jubileumsstart 15 januari i kommunhuset

Måndag 15 januari kl. 17:00 är allmänheten välkommen till jubileumsstart i kommunhuset Forum i Munkedal. På programmet står bland annat boksläpp av "Historien om Munkedal" som riktar sig till barn och unga, invigning av vandringsutställningen "Munkedals kommun 50 år", möjlighet att prova origami och målning i konceptet "Munkedal skapar och målar, föreläsning och musikunderhållning.

 

Läs mer om jubileumsstarten 15 januari

 

Samlad information om jubileumsåret på webben

Kommunen har skapat jubileumssidor på vastsverige.com/munkedal, med bland annat en kalender för 2024 års jubileumsaktiviter. Flera aktiviteter finns redan planerade - som exempelvis ett jubileumskalas i augusti. Men vi fyller gärna på kalenderåret med aktiviteter arrangerade av föreningar, näringsliv och andra lokala aktörer. Det finns även en framtagen webbadress: munkedal50.se som leder direkt till jubileumssidorna.

 

Till jubileumssidorna

 

Hör av dig

Har du idéer eller frågor om hur vi tillsammans kan lyfta fram kommunen under jubileumsåret - hör av dig via e-postadressen 50@munkedal.se