Företag, stöd och rådgivning

Här hittar du fakta om näringslivet i Munkedals kommun, företagsregister över alla företag i kommunen och rådgivning och stöd för dig som funderar på att starta, nyligen har startat, eller redan driver företag. Klicka dig fram till det du är intresserad av i menyn.

Företagare i Munkedals kommun

Som företagare i Munkedals kommun har du ett fantastiskt läge mitt i Bohuslän i ett expansivt stråk utefter E6 mellan Göteborg och Oslo med en befolkning på cirka 2,5 miljoner människor. Detta ger dig som företagare fantastiska möjligheter till en omfattande kundkrets i närområdet!

Näringslivet i Munkedals kommun är varierat med sina cirka 1 450 aktiva företag. Arctic Paper är det största företaget med drygt 300 anställda, men i övrigt domineras näringslivet
av fåmans företag inom flertalet branscher där bygg och handeln är de största (utifrån antalet aktiva företag, och tillverkning utifrån antalet anställda).


Munkedals kommun har ett välmående näringsliv. Näringslivet i kommunen har en stor spridning i geografin och präglas av en stark entreprenörsanda. Ett flertal företag har under de senaste åren etablerat sig i Munkedal, bland annat stora företag inom bygg- och trädgårdshandel, men också några restaurangjättar.


Förutom att kommunen har ett attraktivt läge för företag, är priserna för exempelvis lokaler, mark och arbetskraft konkurrenskraftiga jämfört med Göteborgs- och Osloregionerna.Senast uppdaterad:

Sidansvarig: Ulrika Larsson