Munkedals kommunvapen

Meny

Näringsliv och arbete

En familj går bredvid varandra på en gul åker. Himlen är blå och solen skiner

På dessa sidor finner du bland annat fakta om näringslivet, företagsregister, stöd och råd till dig som har ett eget företag eller vill starta ett, information om upphandling och inköp, mark och lokaler, lediga jobb, med mera.

 

Scrolla ned för att se aktuellt inom näringslivet

Företagare i Munkedals kommun

Som företagare i Munkedals kommun har du ett fantastiskt läge mitt i Bohuslän i ett expansivt stråk utefter E6 mellan Göteborg och Oslo med en befolkning på ca 2,5 miljoner människor. Detta ger dig som företagare fantastiska möjligheter till en omfattande kundkrets i närområdet!

 

Näringslivet i Munkedals kommun är varierat med sina cirka 1 325 aktiva företag. Arctic Paper är det största företaget med drygt 300 anställda, men i övrigt domineras näringslivet
av fåmans företag inom flertalet branscher där bygg och handeln är de största (utifrån antalet aktiva företag, och tillverkning utifrån antalet anställda).

 

Näringslivet i Munkedals kommun har en stor spridning i geografin och präglas av en stark entreprenörsanda. Ett flertal företag har under de senaste åren etablerat sig i Munkedal, bland annat stora företag inom bygg- och trädgårdshandel, men också några restaurangjättar.

 

Munkedals kommun har ett välmående näringsliv där flera av företagen under de senaste åren utsetts till gasellföretag av Dagens industri. År 2016 tog näringslivet i Munkedals kommun tredje platsen i ”Synas Bästa Tillväxtindex” i Västra Götaland. Bästa Tillväxt delas ut till de kommuner som har störst andel aktiebolag som ökar omsättningen, nyanställer och går med vinst. Sedan 2012 har kommunen klättrat från placeringen 48 av 49 kommuner i Västra Götaland, till tredjeplatsen 2016.

 

Förutom att kommunen har ett attraktivt läge för företag, är priserna för exempelvis lokaler, mark och arbetskraft konkurrenskraftiga jämfört med Göteborgs- och Osloregionerna.

Företagsstöd

www.fyrbodal.selänk till annan webbplats kan du som funderar på att starta,
nyligen har startat eller redan driver företag få tips på vart du kan vända dig för rådgivning, kompetensutveckling och finansiering. Se också vår sida Rådgivning och stöd. Där listar vi olika aktörer som erbjuder rådgivning, kompetensutveckling och finansiering.

Senast ändrad: 2018-07-10

Clas Hedlund

Näringslivsutvecklare

 

clas.hedlund@munkedal.se

0524-183 64

 

 

MUNKEDALS KOMMUN

Munkedals kommun

455 80 Munkedal

 

Besöksadress

Centrumtorget 5, Munkedal

 

Hitta hit


Organisationsnummer:
21 20 00-13 30

 

 

KONTAKTA KOMMUNEN

Telefon: 0524-180 00

E-post: munkedal.kommun@munkedal.se

 

Ordinarie öppettider

Måndag - torsdag kl. 08:00-16:30

Fredag kl. 08:00-16:00


Se avvikande öppettider

MUNKEDALS KOMMUN

Munkedals kommun

455 80 Munkedal

 

Besöksadress

Centrumtorget 5, Munkedal

 

Hitta hit


Organisationsnummer:
21 20 00-13 30

KONTAKTA KOMMUNEN

Telefon: 0524-180 00

E-post: munkedal.kommun@munkedal.se

 

Ordinarie öppettider

Måndag - torsdag kl. 08:00-16:30

Fredag kl. 08:00-16:00

 

Se avvikande öppettider

SOCIALA MEDIER

Tre sociala mediers ikoner. Facebook med ett litet f på en mörkblå cirkel. Instagram med en stiliserad kamera i vita linjer på en mångfärgad cirkel. Twitter med en vit flygande fågel på en ljusblå cirkel.