Ekebacken

Foto på personal och vårdtagare som sitter samlade runt ett bord inomhus.

Ekebacken är en korttidsavdelning som ligger centralt i Munkedal, med gångavstånd till centrum. Boendet ligger högt och vackert med fin utsikt.

Boendet

Korttidsboendet har elva lägenheter med tillhörande personalstyrka.

Personal

På Ekebacken är det cirka 14 personer som ingår i den ordinarie personalstyrkan, vilket innefattar undersköterskor, kökspersonal och administratör. Vi har även ett tiotal vikarier. Personal finns på Ekebacken dygnet runt. Verksamheten stöttas av sjuksköterska från hemsjukvården, samt läkare vid behov. Vi har också tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut.

Aktiviteter på boendet

Gemensam kaffestund varje dag, musik, bingo och gymnastik varje vecka. Promenader och utevistelse när vädret tillåter.

Kök

Ekebacken får mat levererad från Allégården i Munkedal. Frukost och mellanmål lagas på plats. Läs mer om mat på våra äldreboenden här!

Utemiljön

Ekebacken ligger mitt i ett bostadsområde men ändå i direktkontakt med naturen. Mycket trivsam utemiljö med två stora altaner som används mycket sommartid.


Lyckoträffen - dagverksamhet för personer med demens

Vem kan komma till oss?

Om du har en utredd demenssjukdom, en kognitiv sjukdom, kan du få ett biståndsbeslut om att få delta i Lyckoträffens dagverksamhet på Ekebackens äldreboende. Dagverksamheten är öppen måndag till fredag, kl. 09:00-15:00.


Målet med dagverksamheten är att den ska höja livskvaliteten, att den enskilde ska få en meningsfull dag samt erbjuda en trygg miljö där möjlighet ges för att både bibehålla och knyta nya sociala kontakter. För den som vårdar en närstående i hemmet fungerar dagverksamheten som ett viktigt anhörigstöd i form av avlastning.


Kontakta biståndshandläggarna för att göra en ansökan, kontaktuppgifter hittar du i kontaktrutan.

Vad gör vi på dagverksamheten?

Vi anpassar aktiviteterna på dagverksamheten efter våra gästers intressen och önskemål för att dagarna ska kännas så meningsfulla som möjligt. Det kan till exempel handla om att lyssna på musik, baka något gott till kaffet, gymnastik, promenera eller att vistas i vår vackra trädgård där vi har träd, blommor, kryddor och vi odlar också i vårt växthus. Ibland bjuder vi på underhållning! Målet med aktiviteterna på dagverksamheten är att stödja våra besökares egna förmågor.


Kostnader för dagverksamheten

När du fått ett biståndsbeslut om dagverksamhet på Lyckoträffen betalar du för mat. Du kan även ansöka om att få åka taxi till och från dagverksamheten och då betalar du en summa för resan.


För mer information om kostnader för resor och mat kontakta din biståndshandläggare.


Innan du får ett biståndsbeslut kan du få komma på ett besök till dagverksamheten själv eller tillsammans med anhörig, kontakta personalen på dagverksamheten.

Senast ändrad:

Sidansvarig: Wivi-Anne Wiedemann