Mat på äldreboende

Bild på en vit porslinstallrik med en fiskfärsbiff, hollandaisesås och ugnsrostade rotfrukter. Maträtten är dekorerad med ärtskott och gröna små salladsblad.

Måltiderna är en grundläggande del av omvårdnaden av de äldre. Måltidsavdelningens uppdrag är att erbjuda vällagade, näringsriktiga och varierade måltider. Ambitionen är att servera god mat i en trivsam miljö. Vi värnar om vår matkultur och vill sprida matglädje.


Vi vill också skapa utrymme för valmöjlghet. Alla gäster har olika behov och de flesta äter mer när det serveras en favoriträtt. Det fundamentala när det gäller goda matvanor är att äta varierat och öka andelen grönsaker och frukt.


Matsedelsplaneringen för äldreomsorgen sker i en arbetsgrupp med kockar, måltidsutvecklare och måltidschef. Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer för energi- och näringsintag. Läs mer i broschyren Bra måltider i äldreomsorgenlänk till annan webbplats.


Varje dag serverar vi i äldreomsorgen

  • Frukost, lunch och kvällsmål samt för- och eftermiddagsfika. Flera små energi- och näringstäta mellanmål efter behov.
  • Grönsaker och/eller frukt serveras till varje måltid
  • Knäckebröd med smörgåsmargarin
  • Närproducerad mjölk
  • Mineralvatten, lätdryck eller lättöl
  • Specialkost efter behov


Maten tillagas här

Allégården, Dinglegården och Sörbygården har tillagningskök.

Ekebacken har serveringskök där det lagas frukost, fika och mellanmål. Lunch och kvällsmål kommer från Allégården.

Veckans matsedel

Veckans matsedel för äldreboendena i Munkedals kommunlänk till annan webbplats


Senast ändrad:

Sidansvarig: Johanna Bothén