Mat på äldreboende

Bild på en vit porslinstallrik med en fiskfärsbiff, hollandaisesås och ugnsrostade rotfrukter. Maträtten är dekorerad med ärtskott och gröna små salladsblad.

Måltiderna är en grundläggande del av omvårdnaden av de äldre. Kostenhetens uppdrag är att erbjuda vällagade, näringsriktiga och varierade måltider. Vår ambition är att servera god mat i en trivsam miljö så att maten verkligen hamnar i magen på våra matgäster. Vi på kostenheten vill också värna om vår matkultur och sprida matglädje.


Vi vill också skapa utrymme för valmöjlghet. Alla gäster har olika behov och de flesta äter mer när det serveras en favoriträtt. Det fundamentala när det gäller goda matvanor är att äta varierat och öka andelen grönsaker och frukt.


Matsedelsplaneringen för äldreomsorgen sker i en arbetsgrupp med kockar, måltidsutvecklare och kostchef. Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer för energi- och näringsintag. Läs mer i broschyren Bra måltider i äldreomsorgenlänk till annan webbplats.


Varje dag serverar vi i äldreomsorgen

  • Frukost, lunch och kvällsmål samt för- och eftermiddagsfika
  • Grönsaker och/eller frukt serveras till varje måltid
  • Knäckebröd med smörgåsmargarin
  • Närproducerad mjölk
  • Mineralvatten, lätdryck eller lättöl
  • Specialkost efter behov


Maten tillagas här

Allégården, Dinglegården och Sörbygården har tillagningskök. Ekebacken har serveringskök där det lagas frukost. Lunch och middag kommer från Allégården.

Veckans matsedel

Veckans matsedel för äldreboendena i Munkedals kommunlänk till annan webbplats

 

Senast ändrad: 2020-09-16

Sidansvarig: Johanna Bothén