Munkedals kommunvapen

Meny

Kulturutbud barn och ungdom

Under året arrangeras aktiviteter för barn och ungdomar inom kultur. Kultur och fritid är även samordnare för kultur i förskola och skola.

 

Ung Kultur Möts

UKM Festivalen är en mötesplats för kreativa unga. Om du är mellan 13 och 25 år är du välkommen att vara med. Ställ ut foton, gör konster med jojo eller dansa K-pop. Allt som kan visas i en utställning eller på en scen har en given plats i festivalen.
När: 18 april
Var: Sporthallen Munkedal

För mer information läs mer på länken om UKM


Kulturskolans dag

Presentation av kulturskolans verksamhet. Workshops, café, utställning med mera.

När: Lördag 2 maj kl. 13.00 - 15.00
Var: Sporthallen Munkedal
Fri entré!

Sedan 1 januari 2019 ingår Kulturskolan inom Kultur och Fritidsnämnden. Tidigare har verksamheten ingått under barn och utbildning.


Kulturskolan erhöll hösten 2018 stöd från Statens Kulturråd för att utveckla verksamheten. Detta gjordes inom bild och slöjd.

Under våren genomför vi förutom musik även kulturaktiviteter inom teater, bild, silversmide, skrivarverkstad och slöjda med kniv. Aktiviteterna är kostnadsfria under 2019 sedan Kommunfullmäktige hösten 2018 beslutade att utveckla Musikskolan till Kulturskola.

Det går fortfarande att anmäla sig till teater och musik!


Läs mer om Kultur och musikskolan här


Barnprogram

Nallarnas picknick

- en musiksaga för barn

romantisk musiksaga för barn från 3–7 år och deras vuxna.

Tre nallar, tre överraskningar och en pil som visar nya vägar till vänskap. Men hur gör vi om vi går vilse och tappar bort vår allra bästa vän?

Det finns dagar som nallar och gosedjur längtar så där lite extra efter. Då samlas vi nere i backen vid det urgamla trädet där alla som vill får dansa, gunga, drömma och kanske nynna med i en musikalisk virvelvind som visar vägen till Nallarnas Picknick.


12 mars kl. 10.00 Munkedals bibliotek 0524 18100
12 mars kl.14.00 Hedekas bibliotek 0524 18049

Fri entré! Förbokas!

Örekilsgården

Ung Fritid Munkedal ansvarar för fritidsgården Örekilsgården som är öppen måndagar och onsdagar kl. 15:00-21:00 samt fredagar kl. 16:00-22:00.
Här finns en musikstudio som många besökare använder för att göra sin musik.

Förskola och skola

Munkedals kommun erbjuder kultur i förskola och skola med stöd från kommunala medel, Västra Götalands Regionen och Statens Kulturråd. Under läsåret får eleverna bildkonst, filmanimation, teater, dans, författarbesök och uppleva scenkonst på bland annat Göteborgsoperan.
Läs mer om kultur och förskola här.

Arrangörsstöd till kultur för barn och ungdom

Munkedals kommun erbjuder årligen ett utbud av scenkonst och kulturell pedagogisk verksamhet för barn och ungdom i åldrarna 3-19 år. Utbudet vänder sig till förskola, grundskola och offentlighet exempelvis i samband med familjedagar samt sport- och höstloven.


Västra Götalandsregionens arrangörsstöd är ett komplement till kommunens egna kultur- och stödsatsningar. Detta stöd gäller för engagemang av professionella utövare inom kultur. Arrangörsstödet baseras på antalet barn per kommun. Alla kommuner som uppfyller regionens krav kan söka detta stöd.


Stödet tilldelas den kommunala barnkultursamordnaren som i samråd med kommunens barnkulturgrupp planerar utbudet utifrån de målsättningar som finns antagna för denna verksamhet.

Kulturkatalogen Väst - utbudskatalog

I Västra Götalandsregionens gemensamma samlingsplats för kulturaktiviteter riktat till barn och unga hittar du hur mycket gott som helst.


Du kan söka efter artister och konstnärer som går att engagera till skolor, bibliotek, fritidsgårdar och föreningar. Det kan handla om föreställningar, workshops i klassrummet eller kulturverksamheter som du kan besöka runt om i regionen. Du kan också hitta intressanta museilådor att ta hem till skolorna.


I varje kommun finns det en kontaktperson som ansvarar för att kommunens barn och ungdomar tar del av och är delaktiga i kulturlivet. Denna kontaktperson kallas för kommunal samordnare och tar emot kommunens intresseanmälningar.

Allt som presenteras i katalogerna omfattas av det regionala arrangörsstödet.


Se Kulturkatalogen

 

Senast ändrad: 2020-03-03

Sidansvarig: Jan-Olof Karlsson

MUNKEDALS KOMMUN

Munkedals kommun

455 80 Munkedal

 

Besöksadress:

Centrumtorget 5, Munkedal

 

Hitta hit


Organisationsnummer:
21 20 00-13 30

 

 

KONTAKTA KOMMUNEN

Telefon: 0524-180 00

E-post: kommun@munkedal.se

 

Ordinarie öppettider:

Måndag - torsdag: kl. 08:00-16:30

Fredag: kl. 08:00-16:00


Se avvikande öppettider

 

Felanmäl bristande tillgänglighet:

webbredaktion@munkedal.se

Illustration av en fjäder.

MUNKEDALS KOMMUN

Munkedals kommun

455 80 Munkedal

 

Besöksadress:

Centrumtorget 5, Munkedal

 

Hitta hit


Organisationsnummer:
21 20 00-13 30

KONTAKTA KOMMUNEN

Telefon: 0524-180 00

E-post: kommun@munkedal.se

 

Ordinarie öppettider:

Måndag - torsdag: kl. 08:00-16:30

Fredag: kl. 08:00-16:00

 

Se avvikande öppettider


Felanmäl bristande tillgänglighet:

webbredaktion@munkedal.se

SOCIALA MEDIER

Tre sociala mediers
ikoner, Facebook, Instagram och Twitter.
Illustration av en fjäder.