Munkedals kommunvapen

Museer, gallerier och konst

Bild på Forums konstvägg. På de vita väggarna hänger tavlor i olika utföranden och storlekar. Golvet är rött tegel.

Pågående utställning

Grönt utforskande och skapande på fritids

5 - 17 juni

Foton på barnens kreativa skapelser med mat som ingått i ett projekt. Presentation i fönstren mot torget.

 

Måltidsavdelningen har erhållit folkhälsomedel för att introducera måltidspedagogik på fritids. Som ett led i detta arbete har eleverna på kommunens alla fritidshem utforskat och skapat med hjälp av grönsaker. Aktiviteten är ett samarbete mellan måltidsavdelningen och fritidshemmen.

Syftet är att skapa en lustfylld och nyfiken inställning till grönsaker och att motverka skepsism. Det finns inga krav på att man måste smaka, utan det handlar om att avdramatisera och locka fram intresse för grönsaker och odling. På sikt är detta ett steg för att främja hälsa och en hållbar livsstil.

Grönsakskonst

Grönsakskonst

Konstvägg

Kommunhuset Forum erbjuder en offentlig konstvägg med utställningsytor.

Utställningar genomförs bl a i samarbete med konstföreningarna Akvatinten och den kommunala personalföreningen Artis med stöd av Sveriges Konstföreningar. Även vandringsutställningar visas här.

Utställningsyta Forum

Vägg 1,5x12 meter med belysning.

Montrar, skärm och podie finns också tillgängliga för utställning.

Det är gratis att ställa ut och vi tar ingen provision. En del utställningar samverkar vi med våra konstföreningar som kan erbjuda utställarersättning för etablerade konstnärer.


Kommunen har en allmän försäkring fast den bör kompletteras med en egen ifall du vill täcka upp den. De utställningar som får utställarersättning står Kultur och Fritid för denna kostnad.

Om du vill ställa ut i Forum kontaktar du vår kulturutvecklare för bokning:

Jan-Olof Karlsson

Telefon: 0524-181 75

E-post: jan-olof.karlsson@munkedal.se

Bra att veta

Det går bra att spika eller hänga upp konsten på den särskilda anordningen. Kommunen tillhandahåller det som behövs för detta. Upphängningen görs av konstnären själv om inte annat avtalats.


Affischer och övrig information om utställningen ordnar kulturutvecklaren med. Övrig annonsering ordnas av konstnären själv om inte annat avtalas.

Konstnären förser utställningen med en lista på verk.
Om vernissage önskas ordnar konstnären detta själv om inget annat avtalas, till exempel i samarbete med någon konstförening.


Vid försäljning kontaktar kunden bibliotekets personal som markerar försåld/anmält intresse verk med röd/grön prick och antecknar kundens namn och telefon på särskild blankett.  Köpare-säljare gör upp när verk avhämtas och betalning sker direkt till konstnär.

Offentlig utekonst

Genom åren har det skapats ett flertal offentliga konstverk i samband med byggnationer och enskilda projekt.

Träskulpturer

Det finns fantastiska träskulpturer som tillkommit genom uppdrag och projekt för skolungdom.

Läs mer om offentlig utekonst i Munkedals kommun

Kulturutvecklare

 

jan-olof.karlsson@munkedal.se

0524 -181 75